Kamarai javaslatok azonnali gazdasági intézkedések bevezetésére

Kamaránk újabb gazdasági intézkedések bevezetését kérte a Kormánytól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével.

 A konkrét javaslatokat az alábbi pontokban olvashatják:

 

-        A KATA szerint adózó vállalkozók, vállalkozások átalányadó megfizetési kötelezettségének teljeskörű felfüggesztése.

-        A munkáltatói járulékok teljeskörű elengedése, iparágtól függetlenül.

-        A március 18-i Kormányzati intézkedések nem szólnak a bérkompenzációlól: „Az állásidőre jutó bért a vállalat előre megfinanszírozza, és a több európai országban bevezetett gazdasági intézkedések alapján kéri az állásidő 80 %-ának utólagos állami kompenzálását. Javasoljuk továbbá az egyoldalú munkaszerződés módosítás lehetőségének bevezetését: a munkaadó maximum 20 %-os alapbér csökkenést vezethessen be átmenetileg, ezzel csökkentve a bérterheket. Kérjük az állami bérkompenzációt a csökkentett munkabérre is.”

-        Ismételten kérjük a kormányt, hogy a kisvállalkozók számára könnyített és gyorsított hitelfelvételt tegye lehetővé mindamellett, hogy a hitelek tőke- és kamattörlesztési kötelezettség felfüggesztését fontos és jó döntésnek értékeljük. 

-        Informatikai eszközbeszerzés támogatása részben a home office, részben a cégen belüli gyermekfelügyelet megoldása miatt.

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png