Jelöljön, szavazzon, hallassa a hangját Ön is! Tudjon meg mindent a kamarai választásokról!

Miért érdemes szavazni? Mit tesz a kamara?
Ki szavazhat? Kire és hogyan lehet szavazni?
Olvassa el választási kisokosunkat!

Újabb négy év telt el, közelegnek a kamarai választások. »»» Töltse le Ön is választási kisokosunkat!

Szeptemberben újra megválaszthatjuk, kikből álljon össze a küldöttgyűlés, amely megválasztja a kamara elnökét, elnökségét és az országos kamara küldötteit.

 • Minden megyei vállalkozás képviselője szavazhat a küldöttjelöltekre
 • Minden önkéntes kamarai tagvállalkozás állíthat küldöttjelöltet
 • A küldöttek választják meg a kamara elnökségét

Miért érdemes szavazni?

A kamara képviseli a megye valamennyi vállalkozásának érdekeit, segíti, fejleszti és szolgálja a gazdaságot. A kamara tagozatainak képviselőit a vállalkozások választják. Azért fontos jelölni és szavazni, hogy olyan küldöttek kerüljenek megválasztásra, akik minden vállalkozás érdekeit egyaránt képviselik, a vállalkozások gazdasági érdekeinek megfelelő projekteket kezdeményeznek, a vállalkozásoknak hatékony segítséget jelentő kamarai szolgáltatásokat javasolnak.

Érdemes tehát élni a választójoggal, hiszen a vállalkozások eldönthetik, hogy kik képviseljék őket kamarai küldöttként. Fontos, hogy a lehető legtöbb vállalkozás részt vegyen a választásokon, hiszen így több vállalkozás véleménye és szavazata alapján képviseli a kamara a cégek és vállalkozók érdekeit. A kamarai választás közös ügyünk!

A kamarai választás lehetőség arra,
hogy Ön is beleszóljon,
kik legyenek azok, akik döntenek
a kamara következő négy évének
tevékenységéről, a gazdaság szervezésének
és fejlesztésének irányáról.

Mit tesz a kamara?

 • képviseli a gazdasági szereplők érdekeit
 • sikeresen pályázik, amivel támogatni tudja a megyei vállalkozások innovációs törekvéseit
 • szakmai rendezvényeket szervez, ahol lehetőség nyílik előadások meghallgatására, üzleti konzultációkra
 • szakmai utakat, üzletember találkozókat szervez új piacok és üzleti lehetőségek megismerésére
 • képzéseket szervez
 • támogatja a szakképzést
 • építi a gazdasági külkapcsolatokat
 • és még sok minden mást…

Ki szavazhat?

A kamarai törvény alapján a választásokon Győr-Moson-Sopron megye minden gazdálkodó szervezete választásra jogosult, amennyiben nem agrártevékenységet folytat. Az Agrárkamara tagjaira más szabályok vonatkoznak.

Minden vállalkozás vezetője szavazhat. A kamarai önkéntes tagvállalkozások bejegyzett képviselői lehetnek jelöltek, közülük lehet választani.

Csak a választási névjegyzékben szereplő személy adhat le szavazatot, igazolva jogosultságát. A választási névjegyzék megtekinthető a kamara titkárságán és a térségi irodákban, munkaidőben.

Kire lehet szavazni?

Küldött- és tisztségviselő-jelöltet csak kamarai tagok közül lehet választani. A tagok listáját az úgynevezett tagjegyzék tartalmazza, melyet a kamara tagozatonkénti és térségenkénti bontásban is nyilvántart. A tagjegyzék szintén megtekinthető a kamara titkárságán és a térségi irodákban, munkaidőben.

Hogyan lehet szavazni?

A küldöttek megválasztását jelölés előzi meg. A jelölés írásban és szóban lehetséges, szóbeli jelölés csak a küldöttválasztó tagozati ülésen történhet. Az írásbeli jelölést a letölthető jelölőlap segítségével lehet leadni. Írásbeli jelölés leadására a kamarai irodákban is van lehetőség.

Az írásbeli jelölés határideje 2020. augusztus 26. A kitöltött jelölőlapokat a következő címre kell eljuttatni: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 9021 Győr, Szent István út 10/A.

Győrben a Győri, Téti és Pannonhalmi Járás vállalkozásai, illetve a megyén kívüli székhellyel rendelkező kamarai tagok adhatják le szavazatukat. Mosonmagyaróváron a Mosonmagyaróvári Járás, Csornán a Csornai, Kapuvári és a Soproni Járás vállalkozói jelölhetnek és szavazhatnak.

Mindenki a saját tagozatán és térségén kívül is állíthat jelöltet. Egy gazdálkodó szervezetnek több jelöltje is lehet, ebben az esetben „többes jelölőlapot” kell kitölteni.

A jelölést a küldöttek megválasztása követi, a küldöttválasztó tagozati ülésekről a kamara honlapján tájékozódhat. Ezeken az üléseken részt vehetnek kamarai tagok és választójoggal rendelkező nem kamarai tagok is. A nem kamarai tagok a főtevékenységüknek megfelelő tagozatban és a székhelyük szerinti térségben adhatják le a szavazatukat.

További információért, részletekért figyelje folyamatosan a kamara honlapját!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png