Kamaránk vendége volt Szijjártó Péter külügyminiszter

A kamarai Nagyvállalati Klub októberi találkozójának vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara fontos feladatának tekinti egyrészt a vármegye gazdasági szereplői közötti információáramlás támogatását, másrészt a vállalkozások szempontjainak megismertetését a döntéshozókkal, az országos szervezetek vezetőivel. Kamaránk egyebek mellett ezért kezdeményezte 2022 végén a Nagyvállalati Klub létrehozását, mely keretet teremt az említett szándékok megvalósítására.

A Nagyvállalati Klub október 2-ai találkozójára elfogadta kamaránk meghívását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a térség nagyvállalati vezetőivel, Pintér-Péntek Imre kamaraelnökkel és Szekeres István társelnökkel egyeztetett. 
"Idén minden gazdasági nehézség ellenére megdől a tavaly született beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord is Magyarországon. Ez jelentős részben köszönhető az autóipar szárnyalásának, amely a hazai gazdaság tartóoszlopa. Az európai gyártók kiváló autókat készítenek, azonban a hozzájuk szükséges akkumulátorokat viszont keleten gyártják. Mi Kelet és Nyugat találkozási pontja vagyunk, a nagy német autóipari vállalatok és a keleti beszállítóik itt adnak randevút egymásnak." – így indokolta a térség vállalkozásainak hazai gazdaságban betöltött kulcsszerepét Facebook-oldalán Szijjártó Péter. 

Korábban a klub beszélgetőpartnerei között üdvözölhettük már dr. Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert, dr. Palkovics Lászlót, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökét, korábbi technológiai és ipari minisztert is.
A jövőben hasonló, a vármegye gazdasági életét érintő fontos és aktuális kérdések megvitatását tervezzük a klub keretében, és szeretnénk olyan előadókat meghívni a rendezvényeinkre, akik az adott téma avatott ismerői, a terület elismert szakértői.

Szijjártó Péter miniszter úrnak köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat, reméljük a találkozón résztvevő nagyvállalati vezetők számára is hasznos volt a  beszélgetés! 


Fotók: Külügyminisztérium

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png