Kiadvány a GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközponttól

A GREENOLOGY Tudásközpont kiadványba foglalta építésgazdaság kérdéseivel foglalkozó kutatásai eredményeit. A kötetek online elérhetők. 

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont megalukálásának célja az volt, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. A tudásközpont első kutatási projektje az aktuális építésgazdasági zöldinnovációs kérdésekkel foglalkozott. A kutatás eredményeket a tudásközpont 4 kötetben prezentálja. Mindegyik kötet az építésgazdaság egy-egy aktuális kérdésével foglalkozik.

Az első kötet segítséget nyújt abban, hogy a felújításaink a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatósági elvek szolgálatába állíthatók legyenek. A második a moduláris építészet adta előnyöket népszerűsíti. A harmadik kötetben az építőanyag- és építőipari innovációs paletta kerül bemutatásra. A negyedik kötet fő témája pedig az építésgazdaság hulladékkeletkezésének csökkentési megoldásai, a keletkező hulladékok körforgásba való vezetésének lehetőségei.
A kötetek mellett a tudásközpont készített egy Kisokost is, amely azokat a szempontokat veszi számba, hogy környezetünk védelmét szem előtt tartva, fenntartható alapanyagok, technológiák alkalmazásával legyen kivitelezhető a lakásépítés vagy felújítás.

A tudásközpont kiadványai az alábbi linken elektronikus formában is elérhetőek:
http://www.greenology.hu/

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png