Kivezetik a KKV kamatstopot

2024. április 1-jétől kivezetik a a KKV kamatstopot. 

reading-glasses-piles-coins-high-view.jpg

A kormány döntése alapján 2024. április 1-jével a KKV kamatstop kivezetésre kerül. A kormány intézkedése 17 hónapja, 2022. november 1. óta nyújt jelentős segítséget a változó kamatozású, nem támogatott és legalább egy éves futamidejű, forint hitellel rendelkező kkv-k számára és védi a több mint 50 ezer hazai vállalkozást a megemelkedett kamatszinttel szemben. 
Az utóbbi időszakban érdemi csökkenés volt tapasztalható a hazai kamatkörnyezetben, amelynek eredményeképp a 3 hónapos BUBOR a piaci várakozások szerint 2024. április 1-ig a KKV kamatstoppal rögzített 7,77%-os szint alá fog csökkeni.
A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Bankszövetség együttműködésének eredményeként a bankok vállalták, hogy a 2024. február 1. és április 30. között az új vállalati hitelszerződések esetén a BUBOR, mint referenciakamat feletti kamatfelárat a folyósítást követően fél évig 0%-os szintre csökkentik. Mindez 2-4 százalékponttal csökkenti a vállalati hitelek kamatszintjét, hozzájárulva a beruházások és fejlesztések ösztönzése mellett, a piaci hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállításához.

A kamatstoppal érintett hitelszerződéssel rendelkező hazai kis- és középvállalkozásoknak érdemes a mérséklődő kamatok miatt áttekinteni a hitelportfóliójukat és esetleg egy kedvezőbb konstrukcióra váltani.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png