Kolonics Péter EEN-követként segíti a megyei vállalkozókat

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Enterprise Europe Network iroda a közelmúltban tartotta meg idei követválasztását.

Az Enterprise Europe Network (EEN) a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata. Célja az európai kis-és középvállalkozások (kkv-k) versenyképességének növelése, nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítése. A Hálózat szolgáltatásai az Európai Bizottság finanszírozásának köszönhetően díjmentesen érhetőek el valamennyi hazai kkv számára.

Az Enterprise Europe Network iroda követi programjának célja, hogy az iroda szolgáltatásait rendszeresen használó, elégedett ügyfelek jó példájukon keresztül jutassák el további vállalkozókhoz az EEN hírét, ezzel elősegítve, hogy minél többen élhessenek a hálózat biztosította lehetőségekkel.

A konzorciumi partnerek saját ügyfélkörükből választanak követet, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. Ebben az évben Kolonics Pétert, az Euro-Tools Hungary Kft. irodavezetőjét választották meg, aki a következő időszakban segít eljuttatni az EEN hírét további vállalkozókhoz.

Az országos szinten jelen lévő Euro-Tools Hungary Kft. 2009-es megalapítása óta az egyik legdinamikusabban fejlődő szerszám-kereskedő vállalat, hivatalos márkaképviselete számos lengyel, német és amerikai világmárkának is.

Kolonics Péter üzletemberi tevékenysége mellett 2019 októbere óta, a Győri Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint 2001 óta tagja az országos 24 órás vetélkedő „Aludj máskor” szervezői stábjának.

Az Enterprise Europe Network hálózatával én is úgy kerültem kapcsolatba, ahogy a legtöbb vállalkozótársunk: külföldi partnert kerestem üzleti céljaink megvalósításhoz – mondta el a kezdetekről Kolonics Péter.

– Az iroda széles kapcsolatrendszerének, jól működő hálózatának köszönhetően sikerült kapcsolatba kerülnöm egy lengyel céggel, és azóta meg is kötöttük a megállapodásunkat termékeink kizárólagos képviseletéről. Az ehhez hasonló sikeres együttműködés lehetőségét szeretném követként megismertetni a megyei vállalkozások vezetőivel, képviselőivel.

Kolonics Péter elmondta: egyáltalán nem egyszerű feladat megfelelő, megbízható külföldi partnert találni.

Az Enterprise Europe Network iroda ajánlásainak nagy előnye, hogy már előkészített, leszűrt profilú, az előzetesen meghatározott céloknak megfelelő vállalkozásokkal vehetik fel a kapcsolatot az érdeklődők, így jóval nagyobb az esély a tényleges partnerség kialakítására.

Személyes tapasztalatokat szerzett ennek a módszernek a hatékonyságáról és EEN-követként fontosnak tartja, hogy mindezzel megismertesse vállalkozótársait. Munkájában segítségére lesznek eddigi hazai és nemzetközi kapcsolatai, valamint lengyel, német és angol nyelvtudása.

Csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy éljen az Enterprise Europe Network iroda nyújtotta lehetőséggel, merjen lépni – tette hozzá Kolonics Péter. – Azzal, hogy bekerül a hálózat adatbázisába, csak nyerhet, semmilyen vesztenivalója nincs. Ha követként csak 3-4 vállalkozásnak sikerül valódi segítséget nyújtani, már sikeresnek értékelem a tevékenységem.

A munka első lépéseként az iroda megkezdte egy lengyel-magyar üzletember-találkozó szervezését, de emellett szeretnének más relációkban is kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítani az érdeklődők számára.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png