Különleges doktori képzés indul a Széchenyi István Egyetemen

Tudományos presztízst, illetve havonta 400 ezer forintot is kaphatnak azok a doktoranduszhallgatók, akik pályázatot nyernek az ősszel induló doktori programba.

A Széchenyi István Egyetem a jelentkezőknek pluszszolgáltatást biztosít. Pályázni 2020. augusztus 1. és szeptember 15. között lehet.

Újabb innovatív együttműködésre nyílik lehetőség a győri Széchenyi István Egyetem és a vállalatok között az Innovációs és Technológiai Minisztérium által bejelentett Kooperatív Doktori Program, illetve pályázat keretében. Az ősszel induló felsőoktatási-ipari doktori képzésben részt vevő doktoranduszhallgatók vállalati együttműködés során dolgozzák fel témájukat, a Széchenyi István Egyetem doktori iskolái által biztosított intézményes keretek között.

A PhD-képzés célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi-gazdasági hasznosításában.

A gyakorlatorientált képzés biztosítja az akadémiai és a vállalati szférák közötti könnyebb átjárhatóságot, azaz a nem akadémiai szektorban dolgozók számára is lehetőséget jelent a tudományos fokozat megszerzésére.

A programra 2020. augusztus 1. és szeptember 15. között azok a doktoranduszhallgatók pályázhatnak, akik tudományos kutatásaik és tanulmányaik mellett munkát vállalnak az iparban. A jelentkezők számára pályázat útján támogatás nyerhető el ösztöndíj formájában, amelynek összege fejenként legalább havi nettó 200 ezer forint és legfeljebb havi nettó 400 ezer forint 12–48 hónapon keresztül. Emellett az ösztöndíjas hallgató után támogatást kap a doktori iskola, a témavezető, valamint a bevont vállalati szakértő is.

A Széchenyi István Egyetem az ügyintézés és a képzés teljesítésének megkönnyítésére doktori-instruktori szolgáltatást is biztosít a programban résztvevőknek, amely támogatja a fokozatszerzés folyamatát és leveszi az adminisztratív terheket a PhD-hallgatók válláról.

A képzésről, a jelentkezésről és a pályázatról bővebb információk itt és itt olvashatók.

Szerző: Czeiner-Szücs Anita, Széchenyi István Egyetem

Fotó: Májer Csaba József

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png