Lachmann – Öltöny helyett orvosi ruházat

A Lachmann Elit Kft. munkatársai – öltönyszabási ismereteiket felhasználva – jó minőségű orvosi ruhákat kezdtek el varrni.

"A járványügyi intézkedéseknek eleget téve munkatársaink és vásárlóink védelme érdekében bezártuk üzleteinket és varrodánkat.

A bezárás napjától kezdve nem pihentünk egy percet sem. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy munkavállalóink munkahelyeit meg tudjuk tartani.

Az öltönyök iránti keresletcsökkenésből fakadó bevételkiesés megoldása vár ránk. Mint sokan, mi is először maszkokkal kezdtünk el foglalkozni. A raktárunkban megtalálható anyagokból készítettünk pár mintát édesapámmal karöltve, hátha később gyártásba tudjuk engedni az elkészült mintadarabokat.

A kísérletezések közepette anyósom –, aki Idősek gondozóházában orvos – keresett meg telefonon, hogy sehol sem tud vásárolni orvosi köpenyt, ellenben nagy szüksége lenne rá, tudnánk-e neki varrni pár darabot.

Ez volt az a telefonhívás, ami rávilágított az általam is jónak ítélt irányra; mi lenne, ha az öltönyszabási ismereteinket felhasználva, jó minőségű, hazai gyártású orvosi ruhákat varrnánk? A baráti, illetve az öltöny alapanyag beszerzésből fakadó kapcsolataimat megmozgatva, tudtam szerezni orvosi védőruházathoz ajánlott páraáteresztő, többször felhasználható, tisztítható, mosható, kívülről cseppzáró membrán anyagot.

Amikor a gyártás ötletét felvetettük, varrodai munkatársaink közül többen is jelentkeztek, szívesen jönnének dolgozni, ezzel is segítve a magyar orvostársadalom munkáját.

Következő feladatunk a megrendelések tető alá hozatala. Napunk nagy részét most a vevőszerzés tölti ki, szerencsére már annyi megrendelésünk érkezett, hogy tudunk munkát biztosítani a varrodánkban munkára jelentkezetteknek. Reméljük, hogy a közeli jövőben, még többekhez eljut a hírünk, hogy újra teljes kapacitással tudjon üzemelni legalább a gyártó részlegünk a megfelelő óvintézkedések mellett."

Lachmann István, Lachmann Elit Kft.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png