Látogatás a Fertő parti beruházás területén

A Fertő tó hazai partszakaszának fejlesztése azzal a céllal valósul meg, hogy az idegenforgalmi célokat szolgáló terület valódi közösségi térré váljon.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub tagjai újabb, izgalmas látogatáson vehettek részt. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. jóvoltából vállalkozóink betekintést nyerhettek az ország legnagyobb vidéki turisztikai fejlesztésének munkálataiba. A május 24-i látogatás alkalmával, Kárpáti Béla, a Nonproft Zrt. vezérigazgatója fogadta küldöttségünket, aki részletesen felvázolta a fejlesztés ütemét.
A Fertő tó kincsei és a környezetében rejlő kikapcsolódási lehetőségek a korábbi átfogó fejlesztések hiánya miatt a látogatók előtt mindez idáig rejtve maradtak. A Fertő tó magyarországi partszakasza a fejlesztéseknek köszönhetően a természeti értékek megóvásával újul meg. A beruházás célja, hogy a Fertő tavi turisztikai központ gazdag funkciós - és családi jellegű programkínálatával egész évben lehetőséget nyújtson a szabadidő aktív eltöltésére, egyben vonzó és versenyképes alternatívát kínáljon a tó osztrák oldalának üdülőhelyei mellett.

A fejlesztés részeként közösségi terek jönnek létre, emellett új utak, kikötők, horgászhelyek épülnek majd. A korábbi Fertőrákosról bevezető keskeny és balesetveszélyes bekötőút biztonságossá válik a kerékpárosok és a gyalogosok számára is, hiszen a fejlesztés részeként elkülönített kerékpáros és gyalogos út is létesül.
A fejlesztés fontos eleme a teljesen megújuló strand. A mederkotrásnak köszönhetően a vendégek tisztább vízben hűsölhetnek, míg a gyerekeknek a vízi játszótér nyújt majd élményt a legmelegebb nyári napokon is.
vitorlások számára új, korszerű kikötők állnak majd rendelkezésre. A vitorlás sport további népszerűsítése és az utánpótlás bázis kiszélesítése érdekében egy olyan vízi sport központ is létrejön, amely magába foglal egy utánpótlás nevelő centrumot, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező vitorlás sport még több helyi gyerek számára lehessen elérhető.

A beruházás részeként létrejövő közösségi sportközpont az aktív kikapcsolódást kedvelőknek kínál majd lehetőséget.
Megújul a sétahajó kikötő is
. Várhatóan az eddiginél nagyobb hajóforgalom magasabb színvonalon szolgálja majd ki a pihenni vágyók igényeit.
Egy eddig használaton kívüli erodált területrészen, a korábbi mederkotrásokból létrejött szárazulaton lüktet majd a terület zöld szíve. A Fertő tó fejlesztésének egyik leglátványosabb eleme az Ökocentrum lesz. A mintegy 12 hektáron elterülő összefüggő zöld területen és a látogatóközpontban megelevenedik a térség természeti értékeinek egész sora. Vízisétányon és lagúnarendszeren keresztül fedezhetjük fel a nádas, a víz és a szikes puszták élővilágát. A család – és gyermekbarát beruházások részeként játszóterek teszik felejthetetlen élménnyé a kirándulást.
A fejlesztés részeként különböző minőségű szálláshelyek állnak majd az ide érkező vendégek rendelkezésére, hogy akár több napot is eltölthessenek a Fertő tó partján. forrás: sopronfertonzrt.hu, SopronMédia

Amennyiben az Ön vállalkozása még nem tagja kamaránknak, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon hozzánk!

Fertő-Rábaközi Térség irodái:

9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos >>
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu


9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 4.
Szabó Edit >>
Tel.: +36 96 260-147; +36 20 438 9656
E-mail: csorna##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png