Látogatás a Menedzsment Campuson

A Női Vállalkozói Klub látogatást tett a Széchenyi István Egyetem új épületében a Menedzsment Campuson.

A Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klubja  nagy érdeklődéssel követte nyomon a győri Széchenyi István Egyetem bővítését. Az építkezés 2017. júliusában kezdődött és 2019. júniusában fejeződött be.

 

A Menedzsment Campus egy újabb főépülete lett az egyetemnek, amelyben helyet kapott egy sportétterem is.

Az új csomagolás vizsgáló labor mellett pedig egy fékpad labort is felépítettek, amelynek különlegessége, hogy egy függőhíddal kapcsolódik az Audi Tanszékhez.

 

Klubtagunk Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta meghívására 2019. június 11-én a Női Vállalkozói Klub tagjai - még a hivatalos átadó előtt- megtekinthették az új campus épületét.

 

Az új épület egyik első emeleti előadójában először egy előadást hallgathattunk meg, melyet Dr. Dőry Tibor tanszékvezető, egyetemi docens, egyúttal a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője tartott nekünk.

 

Megtudhattuk, hogy a Menedzsment Campus célja egy olyan nyitott épület és együttműködési platform kialakítása, ami segíti a vállalkozások (elsősorban a KKV-k) verseny-és innovációs képességének fejlesztését.

 

Tanszékvezető úr kifejtette, hogy fontosak számukra a hallgatói innovációs projektek támogatása

Emellett innovációs tanácsadással is foglalkoznak: új termékek, szolgáltatások kifejlesztésével és nemzetközi versenyképesség támogatásával.

 

Az épületben menedzsment kutatások is folynak: a KKV-k fejlesztéséhez kapcsolódó menedzsment fókuszú vizsgálatok, amelyek tudományos igényességgel dolgozzák fel a helyi vállalkozások kihívásait, versenyképességük fokozásának lehetőségeit.

 

A Campuson 7 konzultációs szoba, 2 kreatív tér (aula) és 6 előadóterem található.

 

Ez az új épület ad otthont az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának is.

 

A klub látogatása része volt az egyetemmel ápolt jó kapcsolatnak ,és lehetőséget teremtett az új innovácíos projektekhez kapcsolodó pontok megismeréséhez  a vállalkozó hölgyeknek .

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök