Lipóti Pékség

Élő hagyomány

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. Ma is ő a cég tulajdonosa és vezetője. Az alapítás évétől napjainkig a Lipóti Pékség egy igen közismert márkanévvé vált. 

A Lipóti Pékség kezdetben 15-20, főként Lipót környéki kis boltot látott el kenyérrel és pékáruval. Kapacitását és létszámát folyamatosan növelve a pékség 2004-ben került válaszút elé.

A multinacionális élelmiszerláncok térnyerése a kis boltokat egyre inkább ellehetetlenítette, és úgy tűnt, hogy a „multik” beszállítójaként sem lehet hosszú távon fennmaradni.

Ekkor döntött úgy a cégvezető, hogy saját mintabolthálózatot hoz létre. 2006-ban Győrben három mintaboltot nyitottak, és Mosonmagyaróváron is megjelent a jellegzetes Lipóti Pékség színvilág a város sétálóutcáján. 2007 tavaszán Győr-Moson-Sopron megyében már 25 mintabolttal volt jelen a pékség.

2007 nyarán a Lipóti Pékség átvette a Tatabányai Sütőipari Vállalatot, és ennek a kapacitásbővítésnek köszönhetően sorra nyíltak a mintaboltok Tatabányán, Székesfehérváron, Érden, Százhalombattán, Esztergomban, és Budapesten.

2008. év végére 60 mintaboltot látott el a Lipóti Pékség, és megvetette a lábát Szlovákiában is, hiszen Dunaszerdahelyen és Észak-Komáromban (Komarno) nyitott mintaboltot.

 

Budapesten 2009-ben kezdett el termelni a cég harmadik sütőüzeme. A fővárosban eddigre már 30 mintabolttal volt jelen a Lipóti Pékség, amely karácsony előtt az újpesti piacon látványpékséget és üzletet is nyitott. 2009-től lépett be finomáruk gyártásával a Gyermelyi cégcsoporthoz tartozó pékség Szomoron. 2010-ben megkezdődött a szlovákiai terjeszkedés, és a Pékség megjelent Pozsonyban is termékeivel.

Még ebben az évben megnyitotta 100. mintaboltját Szombathelyen, ahol további üzletekkel bővült a sor. A Nyugat-magyarországi terjeszkedés részeként a Lipóti Pékség megjelent Sárváron, mintaboltokat és látványpékséget nyitott Veszprémben, és két üzlettel szolgálta Pápa városát is.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png