Magyar ötleteket karolnak fel

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és az állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. pénteken. A cél az, hogy minél több ötletből váljon magas hozzáadott értékű és innovációs tartalmú, Magyarországon gyártott termék.

egyetem

Lepsényi István és dr. Földesi Péter az együttműködési megállapodás aláírása után. Fotó: Májer Csaba József

Nyolc járműiparral, feldolgozóiparral, az ipar 4.0-val, infokommunikációval és digitalizációval kapcsolatos projektötlet prezentációját hallgatták meg a Valor Hungariae Zrt. képviselői a Széchenyi-egyetemen pénteken. Az előadók között voltak BSc-s hallgatók és kutatással foglalkozó munkatársak egyaránt.

Lepsényi István, a száz százalékban állami tulajdonú cég vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az elképzeléseket egy hazai és külföldi tagokból álló bírálóbizottság fogja megvizsgálni, s közülük azokat, amelyekben magas innovációs tartalmat és piaci potenciált látnak, befogadják, és segítenek abban, hogy a gondolatból valódi termék váljon.


Az eseményt ünnepélyes aktus követte: az egyetem és a zrt. együttműködési megállapodást kötött egymással. Dr. Földesi Péter rektor ennek kapcsán kifejtette, a céljuk az, hogy minél több gazdasági szereplő legyen a partnerük. Hozzátette: a modellváltásnak is az a lényege, hogy

az egyetem nyit az ipar, a társadalom felé, hogy az így befolyó többletbevételeket újabb infrastrukturális beruházásokra és kutatás-fejlesztésre fordíthassa.

Lepsényi István azt hangsúlyozta, hogy örömmel működnek együtt a győri egyetemmel, amely a hazánkban húzóágazatnak számító járműipar kiemelt oktatási központja. Kiemelte: cége feladata, hogy a magyar ötletekből Magyarországon gyártott termékek szülessenek ugyanúgy, ahogy az a XX. század elején történt, amikor ezek lendítették előre a hazai gazdaságot. „A kreativitás megmaradt, s a cél, hogy ezt felhasználva minél több magas hozzáadott értékű és innovációs tartalmú termék gyártása kezdődhessen meg – mondta. – Ehhez a Valor megfelelő szaktudással és lehetőségekkel rendelkezik. A mai nap is igazolta, hogy nagyon sok a jó gondolat.”

Szerző: Hancz Gábor (Széchenyi István Egyetem)

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png