Malajziai gyártók enyhíthetnek az autóipari alkatrészhiányon

A Budapesti Malajziai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége malajziai termékeknek keres új piacot – enyhíthet akár az autóipari cégek alkatrészhiányán is.

A Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) a malajziai kormány exporttevékenységet elősegítő és terjesztő intézménye, mely Magyarországon a Budapesti Malajziai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségeként működik. Az iroda Magyarországra akkreditált.
A MATRADE Budapest elsődleges célja az, hogy új piacot találjon malajziai termékeknek és szolgáltatásoknak és elősegítse a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködést. Az iroda tevékenységébe tartozik például kiállításokon való részvétel, malajziai üzleti delegációk megszervezése, import lehetőségekkel kapcsolatos megkeresések megválaszolása, illetve alapanyag, rész-vagy késztermék importőrök malajziai kiállításokon és üzleti találkozókon való részvételének megszervezése.
A szervezetnek profilját tekintve hozzáférése van gyakorlatilag a malajziai ipar bármilyen szegmensében tevékenykedő gyártó és exportáló cégekhez. Az iroda folyamatosan figyeli az ukrajnai háborút, a humanitárius vonatkozáson kívül a gazdasági hatásokat is. Az autóipart – beleértve a hazai cégeket is – nehézségekbe sodorhatja bizonyos alkatrészek hiánya, amiket Ukrajnában gyártottak, és ezzel lelassulhat a hazai gyártás is. Mint átmeneti megoldás, felmerülhet Malajzia, ahol vannak vezeték-és egyéb autóipari termékgyártók.

Bővebb információ malajziai termékekkel, cégekkel kapcsolatban a Budapesti Malajziai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségénél kérhető.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png