Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

A kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi fix 0,5%-os kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.

2021. szeptember 1-jétől már igényelhető az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított kamat-és kezelési költség támogatása melletti Széchenyi Lízing GO!, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára széleskörű agrár és nem agrár célú eszközbeszerzések finanszírozására nyújt lehetőséget, így például új vagy használt személygépjármű, haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató kiemelte, a Széchenyi Lízing GO! az első konstrukció a Széchenyi Kártya Program keretében, amelynek igénylése már online is kezdeményezhető.

A Széchenyi Lízing GO!

 • max. 1 milliárd forint finanszírozott összegig,
 • a teljes futamidő alatt fix 0,5%-os évi nettó kamattal,
 • akár 10 éves futamidőre,
 • kezdő vállalkozások számára is elérhető,
 • kiemelt mértékű állami kamat- és kezelési költségtámogatás kapcsolódik hozzá,
 • és a kérelemtervezet a vállalkozások által már online is elindítható.

A Széchenyi Lízing GO! a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. kijelölt országos lefedettséget biztosító regisztráló irodáiban érhető el. További információk és a részletes igénybevételi feltételek a https://www.kavosz.hu/lizing/szechenyi-lizing-go/ oldalon érhetők el.

Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke hozzátette: „A Magyar Lízingszövetség teljeskörűen támogatta a Széchenyi Lízing GO! létrejöttét, mert a hazai lízingpiacon komoly igény merült fel olyan önálló lízingkonstrukcióra, amellyel a legkedvezőbb pénzügyi feltételek mellett kaphatnak a hazai vállalkozások a működésükhöz és fejlődésükhöz szükséges járművek, gépek, termelőeszközök, ingatlanok beszerzéséhez, finanszírozásához támogatott forrást. A piaci visszajelzések alapján a Széchenyi Lízing GO! iránti kereslet kifejezetten erős, és a konstrukció jelentősen hozzájárul a vállalkozások járvány utáni fellendüléséhez.”

A Széchenyi Lízing GO! mellett az SZKP GO! újraindítási hitelei is kedvező finanszírozási lehetőségeket biztosítanak a vállalkozások számára 2,3 és 10 éves futamidőre 0 és 0,5% fix éves nettó kamat mellett:

 • A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! a napi működési költségek finanszírozására szolgál,
 • a Széchenyi Likviditási Hitel GO! keretében a vállalkozások szabad felhasználású forgóeszközhitelhez juthatnak,
 • a Széchenyi Beruházási Hitel GO! a beruházások finanszírozását segíti,
 • a Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a turisztikai szektorban működő vállalkozások által igényelhető szabad felhasználású folyószámlahitel,
 • az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! az agrárszektor vállalkozói számára kínálhosszú lejáratú forrást széles körű beruházási hitelcéljaik megvalósítására.
 
Forrás: KAVOSZ sajtóközlemény

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png