Már lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Kutatásfejlesztés-és Innovációs Kollégium 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A 2021. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat. 
Gazdára talál: 

  • a 2021. évi Ipari Innovációs Díj,
  • a 2021. évi Informatikai Innovációs Díj,
  • a 2021. évi Agrár Innovációs Díj,
  • a 2021. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja,
  • az "Alapkutatástól a piacig" 2021. évi Innovációs Díj (NKFIH).

 A legeredményesebb, 2019. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2021. év legjobb startup vállalkozása" Díját nyeri el.

A díjak ünnepélyes átadására 2022. márciusában kerül sor az Országházban.
A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2021. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.
A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. A bírálóbizottság az innovációból 2021-ben elért eredmény/árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, valamint társadalmi hasznosságát és a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.
A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.
FONTOS, hogy előző Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Beadási határidő: 2022. február 2., 15:00

A nevezéshez szükséges dokumentumok:
1.  1 oldalas összefoglaló, amely a http://www.innovacio.hu/innonagydij oldalon tölthető ki.
2.  Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon.
3.  Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.).
4.  Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf formátumban kell feltölteni a http://www.innovacio.hu/innonagydij/ oldalon.

További információt a www.innovacio.hu weboldalon, illetve az innovacio##kukac##innovacio.hu e-mail címen kaphatnak, valamint a 06-1-430-3330-as telefonszámon.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png