Megkezdődik az Egészségtechnológiai Campus kialakítása

A győri Széchenyi István Egyetem nyáron megkezdi az Egészségtechnológiai Campusa kialakításának első ütemét a Zrínyi utcai volt kórház épületében. 

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységgel, valamint minőségi szolgáltatásokkal szolgálja a térség és az ország fejlődését. Az intézmény ennek jegyében kezdi meg Egészségtechnológiai Campusa kialakításának első ütemét nyáron.
A Zrínyi utcai volt kórház Győr egyik meghatározó létesítményegyüttese. Az ingatlan korábban a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház telephelye volt, majd a vagyonjuttatási törvény értelmében tavaly novemberben a Széchenyi István Egyetem vette birtokba. Az intézmény a 2,7 hektáros, 15 épületből álló ingatlanon Egészségtechnológiai Campust hoz létre, ahol az oktatás, a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatások egy helyen lesznek megtalálhatók. Mindebben olyan kiváló partnerekkel működik együtt, mint a Petz-kórház és a Semmelweis-egyetem.
A beruházás első lépéseként a kétszintes, csaknem 700 négyzetméteres Q épület rekonstrukciójára kerül sor. Emellett megkezdődik a környezet rendezése is, miközben zajlik a rossz állapotú, esetenként balesetveszélyes épületek felmérése, illetve a tervek elkészítése.
A Széchenyi István Egyetem a Q épület megújítása során a műemléki környezet megóvására, a fogyatékosággal élők számára az akadálymentesítés biztosítására, valamint energiatakarékos műszaki megoldások alkalmazására törekszik. A tervek véglegesítését követően a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás a tervek szerint júniusban indulhat el. A rekonstrukció várhatóan decemberre fejeződik be.
Mint ismert, a Széchenyi István Egyetem – fontosnak tartva a bajba jutottak segítését: idén márciusban felajánlotta és előkészítette Zrínyi utcai ingatlanát az ukrajnai háború elől hazánkba menekült családok, gyermekek befogadására, együttműködésben a győri önkormányzattal. Az eddig ott tartózkodókat a győri önkormányzat a jövőben másutt szállásolja el, tekintve, hogy a létesítményegyüttes építési munkaterület lesz.

A nyitóképen a győri, Zrínyi utcai ingatlan Q épülete, amelynek felújítása nyáron elkezdődhet. Fotó: Májer Csaba József
Forrás: Széchenyi István Egyetem 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök