Megtöltötte élettel a belvárost a Kult.Utca

Nagy sikerű rendezvényt már negyedik alkalommal rendezték meg a Király utcában.

2023. május 13-án negyedik  alkalommal szervezte meg a kamaránk által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Belváros-Kereskedelem-Művészet: Kult.Utca programot Győri belvárosában.
A belváros egyik legszebb utcájában mintegy 30 kiállítói standnál a vásárlók a helyi kézműves vállalkozók, győri képzőművészek és a Kisalföldi Népművészek Egyesülete népi iparművészeinek kézműves remekeiből (ékszerekből, gyerekjátékokból, csipke-és textilalkotásokból, festményekből, dekorációkból) válogathattak, miközben a szemünk láttára is készültek az újabb műremekek.

5 neves művész vállalta idén is, hogy a közönség előtt alkosson, így bepillantást kaphattunk az alkotás folyamataiba is. A nap végére csodálatos művek kerülnek ki Csizmadia István, Bárány Terézia, Koppány Attila, Debreczeny Zoltán és Kurcsis László kezei alól. Ezek a művek a későbbiekben megvásárolhatók lesznek.

Az Art World Hungary Egyesület, a KÉVE Művészeti Társaság és az Ady Endre Közművelődési Egyesület művészei minikiállítással várták a művészet iránt érdeklődőket.

 

A rendezvény hivatalos megnyitóján tiszteletét tette és köszöntötte a látogatókat és kiállítókat:

  • Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke
  • Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Értéktár elnöke,
  • Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere,
  • Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke.
  • Pintér-Péntek Imre, a GYMSM KIK elnöke.

A vásári forgatagot színpadi zenés-táncos programok színesítették. Fellépett a Rockműhely zenekar, akiktől tradicionális blues, rock feldolgozásokat hallhatott a közönség. Színpadra léptek a Rába-parti Country Club és a Grácia Mozgásstúdió táncosai, valamint a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei.

Simon M. Veronika, Régenyi Adriána és Szentpéteri Tóth Márta festőművészek pop art festményei, ruhákon és kiegészítőkön elevenedtek meg egy divatbemutató keretében. A programot az egykori Citrom együttes, a STEP zenekar, és az OKé együttes billentyűse és énekese Popper Péter utcabálja zárta.

A rendezvényhez csatlakozó belvárosi üzletek 18 óráig meghosszabbított nyitva tartással várták az érdeklődőket. 

 

 

A helyszínről tudósított a kisalfold.hu és a Győr Plusz Média csapata és sok-sok fotóval színesítették beszámolóikat, érdemes megnézni! 
A nyitókép forrása: www.gyorplusz.hu. A fotót készítette: Mekliz Fotóstúdió
 

Köszönjük támogatóinknak:

  • Bethlen Gábor Alapkezelő – Nemzeti Együttműködési Alap
  • Győr Megyei Jogú Város
  • Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • OTP Bank Nyrt.
  • Patent Csoport

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png