„Mesterségem Címere" – Táborozók az Ambrózia Pékségnél

A szakmázó nyári programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

Az első, július 5-ei alkalom házigazdája a kapuvári székhelyű Ambrózia Kenyér Kft. (Ambrózia Pékség és Cukrászat) volt. A július 05-i céglátogatás alkalmával izgalmas programok és finom péksütemények vártak a táborozó gyerekekre, akiket a cég képviseletében Illés Tamás és Kozák Balázs cégvezetők fogadtak.
A szakmai délelőtt rajzversennyel vette kezdetét, amelyben az Ambrózia Pékség termék kínálatának és szolgáltatásainak a bemutatása volt a feladat. Az elkészült alkotásokat a pékség munkatársai és Mikó Katalin mestercukrász, mint zsűrielnök értékelte. Ezt követően üzemlátogatásra került sor, amelynek során a pékáruk készítésének teljes folyamatát, valamint a csomagolás és raktározás rendszerét is megismerhették a gyerekek. Végül egy kvíz feladatsor kitöltése adott visszacsatolást a szervezők részére arról, milyen tapasztalásokat szereztek a gyerekek.
A program zárásaként következett a rajzverseny eredményhirdetése és a jól megérdemelt péksütemények elfogyasztása.

A rajzverseny nyertesei:

  • alsó tagozatos kategória: Orbán Madelief Ilona
  • felső tagozatos kategória: Egresits Janka
  • legkreatívabb alkotás: Erdős Virág

A gyerekek által készített alkotásokból időszakos kiállítás nyílik, amely az Ambrózia Pékség és Cukrászat kapuvári üzletében, 2023. július 10-től augusztus 10-ig megtekinthető.

A délelőtt folyamán, az alábbi szakmákkal ismerkedhettek a gyerekek:

  • pék-, cukrász
  • bolti eladó
  • gépkocsivezető

Köszönjük az önkéntes tagsággal rendelkező vállalkozás közreműködését, amely nagy mértékben hozzájárult a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismeretéhez.

A bejegyzés végén galéria található!

Fotók: Németh Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png