„Mesterségem Címere" – Eckhardt-Agro Kft.

A szakmázó programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

A július 26-i alkalom során a babóti székhelyű Eckhardt-Agro Kft.-nél tettek látogatást a táborozó diákok. A növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozást a Németországból Magyarországra költöző Eckhardt házaspár hozta létre, 1997-ben. Kezdetben földműveléssel foglalkoztak, majd az állattenyésztés is bekerült a tevékenységük körébe. A földművelést 1200 ha-on végzik, melyhez korszerű gépparkkal rendelkeznek. Az állattenyésztésen belül pedig szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkoznak, amelynek állományszáma több mint 700-ra tehető.


A szakmai programsorozat negyedik állomásán Armin Eckhardt, az Eckhardt-Agro Kft. ügyvezetője fogadta a diákokat, akik első körben a cég múltjából és működéséből kaptak egy kis ízelítőt. Ezt követően a műhelymunka fortélyaiba nyerhettek betekintést, amelynek során kéziszerszámokkal, elektromos gépekkel, alkatrészekkel és járműemelő berendezésekkel ismerkedhettek. A műhely feltérképezését a mezőgazdasági munkagépek megtekintése és kipróbálása követte, ami osztatlan sikert aratott. A szakmai délelőtt zárásaként a cég szarvasmarha telepére látogattak a gyerekek, ahol az állattartás fortélyaival is megismerkedhettek.

A program, az alábbi szakmák megismerésére adott lehetőséget:

  • gazda,
  • mezőgazdasági gépész,
  • mezőgazdasági technikus,
  • állattartó szakmunkás,
  • járművezető,
  • rakodógépkezelő.

A nyolc főt foglalkoztató vállalkozás több mint húsz éve önkéntes tagja kamaránknak, amelynek során mindvégig hatékonyan vettek részt a szakképzés és a pályaorientáció folyamatának elősegítésében.
Köszönjük a vállalkozás együttműködését, mellyel jelentősen hozzájárult a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismereteihez.


A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png