„Mesterségem Címere" – Fodrászok és kozmetikusok a táborban

A szakmázó programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

A harmadik, július 19-ei alkalom során a szépségipar képviselői, fodrászok és kozmetikusok érkeztek a táborba.

  • Stipkovits Klarissza kozmetikus, sminkes, sminktetováló a Mazsuell Szépség Center képviseletében
  • Jordán Helga a Revlon Professional Hungary területi képviselője
  • Kóczán Balázs fodrász, barber
  • Varga Dávid fodrász, a Varga Hajszalon alapító tulajdonosa

A délelőtti program pódiumbeszélgetéssel vette kezdetét, amelynek során a pályaválasztástól kezdve a vállalkozás működtetéséig nagyon sok hasznos információt szerezhettek a táborozó diákok. Megtudhatták, miért jó szakmát tanulni, miért is érdemes a szépségiparban dolgozni, milyen jó emberekkel foglalkozni és persze miért fontos, hogy amit csinálnak, azt szeressék.

A kamara részéről Erdős Vilmos a Fertő-Rábaközi térség irodavezetője köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte, mennyire fontos a pályaorientáció időben történő megkezdése és folyamatossága, amelynek segítségével az egyéni igények és személyiségek figyelembevételével, a legszélesebb információnyújtás révén képessé válnak a diákok a munka világában történő eligazodásra és meg tudják határozni azt a foglalkozási kört, pályát, szakmát, amelynek betöltéséhez szakképesítést kívánnak szerezni.
A meghívott szakemberek közül elsőként a Budapestről érkező Jordán Helga mutatkozott be és tartott előadást a Revlon és a szépségipar kapcsolatáról, működéséről. Felkészült szakemberként naprakész információkkal és széleskörű ismeretekkel rendelkezik. Elmondása szerint nagyon fontos a haj és bőrvédelem, amire otthon is nagy hangsúlyt kell fektetni. Olyan termékek használatára hívta fel a figyelmet, amelyek ápolnak, védenek és ráadásul egészségesebbek is.
A folytatásban mindannyian bekapcsolódtak a beszélgetésbe és nagyon sok információt osztottak meg magukról, de legfőképpen munkájukról.
Varga Dávid Győr belvárosában hozta létre saját szalonját, ahol professzionális termékekkel, új technikákkal, a legújabb trendekkel és alapos szakmai tudással várják szépülni vágyó vendégeiket. A fiatal vállalkozó büszke elért eredményeire és elmondása szerint ma is ugyanezt az utat választaná.
Kóczán Balázs nemrégiben fejezte be tanulmányait és lett hivatalosan is fodrász. A kapuvári fiút kezdetben csak a motorok és az autók érdekelték, aztán egy kósza gondolat során fogalmazódott meg benne, hogy fodrász szeretne lenni. Vállakozóként képzeli el a jövőjét és tervezetten szeptemberben nyitja saját fodrász szalonját.
Stipkovits Klarissza a barátnők sminkelése által szeretett bele a szakmába és választotta ezt az irányt. Ezt követően helyezkedett el családi vállalkozásukban. A Kapuváron található exkluzív szalon széleskörű szolgáltatási portfólióval és kiváló szakemberekkel várja vendégeit. Klarissza kozmetikával, sminkeléssel és sminktetoválással, valamint műszempilla készítéssel foglalkozik.


A folytatásban a szépségipari eszközök ismertetésére és használatára került sor, amelynek részeként, a Revlon Professional Hungary jóvoltából minden diák termékminta csomagot kapott ajándékba.

A program az alábbi szakmák megismerésére adott lehetőséget:

  • fodrász,
  • kozmetikus,
  • sminkes,
  • sminktetováló.

Köszönjük a vállalkozások közreműködését! Jelenlétükkel jelentősen hozzájárultak a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismereteihez.
A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png