„Mesterségem Címere" – Garta Vendéglő

A szakmai programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

Az augusztus 16-ai alkalom során, a Lakjunk Jól Kft. (Garta Vendéglő) közreműködésével a vendéglátás került napirendre. A Kapuváron található étterem 2001 júniusában nyitotta meg kapuit és az elmúlt két évtized során országos hírnévre tett szert, köszönhetően a családias légkörnek, házias ízeknek és a kiváló minőségnek.
A szakmai rendezvény Szalai József ügyvezető-tulajdonos előadásával vette kezdetét, aki immáron 22. éve üzemelteti az éttermet. Előadásában kitért vállalkozói életútjának legfőbb állomásaira, illetve a szakács és felszolgáló szakmák jellemzőire. A vállalkozó büszke elért eredményeire és még büszkébb szakképzett és megbízható kollégáira, akik nélkül nem tudná vállalkozást sikeresen működtetni. Büszke arra is, hogy három lánya közül kettő a családi vállalkozásban találta meg számításait.
A folytatásban a házigazda Garta Vendéglő részéről Hermanné Szalai Zsuzsanna és Pesti-Szalai Marianna cégtulajdonosok az étterem működését ismertették a diákokkal, amelyből kiderült, hogy mennyire összetett folyamat míg a megrendelt élelmiszeripari nyersanyagokból készétel kerül a vendég asztalára.
Az előadásokat követően a gyakorlati feladatoké volt a főszerep. A szakmakvíz a vendéglátás során használt tárgyi eszközök megismerésében segített a diákoknak akik ezt követően asztalterítékeket készítettek. A bátrabbak tálcát ragadtak, rendeléseket fogadtak és felszolgáltak. Osztatlan sikert aratott a koktélkészítés, melyet nagy lelkesedéssel hajtottak végre. Végül pedig a jól megérdemelt ebéd és desszert volt a diákok kitartó munkájának a gyümölcse.

Köszönjük a vállalkozás képviselőnek közreműködését, mellyel jelentősen hozzájárultak a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismereteihez.


A program az alábbi szakmák megismerésére adott lehetőséget:

  • szakács
  • konyhai kisegítő
  • felszolgáló

A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png