„Mesterségem Címere" – Horváth Bau Project Kft.

A szakmai programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

Az ötödik, augusztus 2-ai alkalom során az építőipari szakmák kerültek napirendre, a Horváth Bau Project Kft. közreműködésével. A vállalkozás képviseletében Horváth Nikolett ügyvezető helyettes és Papp Anita építőmérnök munkatárs kalauzolta a diákokat az építőipar világába.

A délelőtti program pódiumbeszélgetéssel vette kezdetét, amelynek során a pályaválasztásról, a szakmatanulásról és a munkaerőpiaci környezetről informálódhattak a táborozó diákok. Megtudhatták, miért jó szakmát tanulni, miért is érdemes az építőiparban dolgozni és milyen érzés maradandót alkotni.
A kamara részéről Erdős Vilmos a Fertő-Rábaközi térség irodavezetője köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte, mennyire fontos a pályaorientáció időben történő megkezdése és folyamatossága. Mindezek biztosításával az egyéni igények és személyiségek figyelembevételével, a legszélesebb információnyújtás által képessé válnak a diákok a munka világában történő eligazodásra és meg tudják határozni azt a foglalkozási kört, pályát, szakmát, amelynek betöltéséhez szakképesítést kívánnak szerezni.
A közreműködő vállalkozás részéről Horváth Nikolett előadásában a szakmatanulás fontosságára és az építőipari szakmák szépségére hívta fel a figyelmet. Kiemelte, az építészet nem csak iparág, inkább művészet mellyel akár évszázadokon át is fennmaradó értékeket alkothatunk. A vállalkozás izgalmas, interaktív feladatokkal is készült a diákok számára. A kvíz feladványok részeként építési folyamatok meghatározása, kézi szerszámok felismerése és családiházak alaprajzainak értelmezése volt a feladat. Az "Építsd fel" foglalkozás során pedig makett házakat készítettek a táborozók, melyeket a Horváth Bau Project Kft. képviselői értékeltek.

Köszönjük a vállalkozás képviselőinek közreműködését! Jelenlétükkel jelentősen hozzájárultak a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismereteihez.


A program az alábbi szakmák megismerésére adott lehetőséget:

  • kőműves
  • burkoló
  • festő, mázoló
  • szigetelő
  • építészmérnök

A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png