„Mesterségem címere" – Laurastar Hungary Kft.

Mesterségem címere néven indított nyári programsorozatunk célja a pályaorientáció elősegítése.

Nyolc héten át tartó Erzsébet-táborhoz csatlakozott kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége azzal a céllal, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyermek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat részeként olyan vállalkozások számára biztosítottunk bemutatkozási lehetőséget, akik a pályaorientáció elősegítésében is szerepet vállalnak.
Augusztus 24-én végéhez ért izgalmakkal teli programsorozatunk, melynek zárásaként egy impozáns munkakörnyezetbe nyerhettek betekintést a táborozó gyerekek. A kapuvári székhelyű Laurastar Hungary Kft. volt a vendéglátó, ahol igazán családbarát munkahelyen, kellemes légkörben dolgozhatnak a munkavállalók.  A Laurastar a háztartási használatra szánt prémium minőségű vasalási rendszerek piacvezető gyártója. A svájci családi vállalkozás forradalmasítja a vasalást, modern gőzgenerátorai, vasalórendszerei és világelső okos vasalórendszerei újra értelmezik a vasalás folyamatát. A vállalatot 1980-ban alapították, alkalmazottainak száma megközelíti a 300 főt. A Laurastar 2006 óta van jelen Kapuváron, a magyar leányvállalat kezdetben javítási feladatokat látott el. A svájci cég legújabb beruházásának köszönhetően a kapuvári üzem 2020-tól már gyártási, logisztikai és minőségbiztosítási központként működik, alkalmazottainak száma meghaladja a 150 főt.
A táborozókat Németh Tamás, a cég ügyvezetője fogadta és vezette körbe a gyár területén. Igazán izgalmas munkafolyamatok tárultak a gyerekek szeme elé, akik végig követhették, hogy lesz az apró kis alkatrészekből prémium kategóriás vasaló. Betekintést nyerhettek a raktározás folyamatába és a targoncával történő anyagmozgatással is megismerkedhettek. Megnézhették hol zajlanak a konferencia megbeszélések, de lazításként a cég csapatépítő helyiségében is eltölthettek egy kis időt. Ez utóbbi méltán aratott sikert, hisz a relaxáló fotelektől kezdve a csocsó- és pinpong asztalokon át, mindenki talált kedvére való szórakozást. És hogy teljes legyen az öröm, egy kis édesség és ajándék zárta a gyárlátogatást.
Összeségében elmondható, hogy a látogatás alkalmával több szakmával is megismerkedhettek a gyerekek.

Ezúton is köszönjük a vállalkozás együttműködését, melyről bővebb információt a cég weboldalán talál.

A program szervezője Erdős Vilmos kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének irodavezetője.
Fotók: Németh Ferenc

Tekintse meg képgalériánkat, amely az oldal alján található.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png