„Mesterségem Címere" – Póczafa Ajtó & Ablak

A szakmai programsorozat célja a pályaorientáció elősegítése.Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A kapuvári Erzsébet-táborhoz való csatlakozás célja, hogy hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosítson lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában.

A hatodik, augusztus 9-ei alkalom során, a Póczafa Ajtó & Ablak közreműködésével a faipar került napirendre. Az 1994-ben alakult vállalkozás közel 10 éve szakosodott kizárólag külső- és belső fa nyílászárók, kapuk gyártására. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2005-ben egy új, 500 m2-es gyártócsarnokkal bővültek, melynek köszönhetően már közel 800 m2-en történik a nyílászárók gyártása.

A szakmázó program soron következő házigazdája és egyben a vállalkozás képviselője Pócza Balázs, ügyvezető izgalmas feladatokkal készült a diákok számára, akik első körben a vállalkozás történetével ismerkedhettek, majd gyakorlati példákon keresztül az asztalos szakmát is feltérképezhették. Balázs megmutatta mekkora utat tesz meg a faanyag, míg a négy csarnokon keresztül megy és nyersanyagból kész ablak és ajtó lesz belőle. A diákok néhány munkafolyamatot maguk is elvégezhettek. Kipróbálhatták milyen a csiszolás de az ablakkeretek összeillesztésében is közreműködhettek. A modern gépek és korszerű gyártási folyamatok mellet pedig számos, a faiparban régen használt szerszámot is megismerhettek, hisz a vállalkozás nem akármilyen gyűjteménnyel büszkélkedhet.

Köszönjük a vállalkozás közreműködését! Közreműködésükkel jelentősen hozzájárultak a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismereteihez.


A program az alábbi szakmák megismerésére adott lehetőséget:

  • asztalos
  • faipari gépkezelő
  • festő, mázoló
  • targoncavezető

A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png