Mesterségem Címere Roadshow: Fertőd, 2024.07.08. – Turizmus, vendéglátás

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének nyári, pályaorientációs programsorozata.4L4A0001.jpg

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A nyári táborokhoz való csatlakozással céljuk, hogy nyolc héten keresztül, közel négyszáz gyerek számára biztosítsanak lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában. Újdonság, hogy az idei esztendőben több térségi település és tábor is csatlakozott kezdeményezéshez.

A programsorozat első állomása Fertőd volt, ahova a helyi, Mikro-Térségi Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett nyári táborból érkeztek a gyerekek. A július 8-i alkalom során a turizmus-vendéglátás került fókuszba, melynek helyszíne és házigazdája a fertődi Rábensteiner Panzió és Kávézó volt. Vendégelőadóként közreműködött Tislér Diána természetvédelmi mérnök, túravezető, aki a Fertő-Tája Túra nagykövete.

A szakmai délelőtt Tislér Diána előadásával vette kezdetét, aki a túravezetés szépségeire és a természetvédelemre hívta fel a gyerekek figyelmét. A folytatásban a házigazda Rábensteiner Viktor következett, aki a panzió üzemeltetését érintő szakmákat emelte ki, közülük részletesebben is bemutatva a szakács, cukrász, felszolgáló és szállodai recepciós szakmákat. Szintén köszöntötte a résztvevőket a panzió két fiatal felszolgáló munkatársa, Regi és Rozi, akik elmondták miért ezt a szakmát választották. A folytatásban a panzió és kávézó feltérképezése következett egy kellemes fagylaltozás kíséretében.

A délelőtt folyamán, az alábbi szakmákkal ismerkedhettek a gyerekek:

  • cukrász,
  • felszolgáló,
  • panziós-fogadós,
  • túravezető,
  • szakács,
  • szállodai recepciós.

Köszönjük önkéntes tagsággal rendelkező partner vállalkozásaink közreműködését, amely nagymértékben hozzájárult a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismeretéhez.
Folytatás részletei ITT!

Fotók: Németh Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png