Mesterségem Címere Roadshow: Kapuvár, 2024.08.05 – Turizmus, vendéglátás

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének nyári, pályaorientációs programsorozata.00132.jpg

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége idén nyáron is a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését helyezi fókuszba. A nyári táborokhoz való csatlakozással céljuk, hogy nyolc héten keresztül, közel négyszáz gyerek számára biztosítsanak lehetőséget különböző szakmák megismerésére. A programsorozat olyan vállalkozások számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában. Újdonság, hogy az idei esztendőben több térségi település és tábor is csatlakozott kezdeményezéshez.

A Mesterségem Címere programsorozat ezúttal Kapuvárra látogatott, ahol a helyi Rábaközi Művelődési Központ által szervezett nyári tábor diákjai gyűjthettek hasznos információkat. Az augusztus 5-i alkalom során a turizmus-vendéglátás került fókuszba, melynek témafelelőse az ÍzvadÁSZOK Kapuvár Gasztronómiai Egyesület volt.
Az ÍzvadÁSZOK története kb. 16 évvel ezelőtt indult, amikor belekezdtek a régi hagyományok felelevenítésébe és a neves kapuvári ételek elkészítésébe. Kezdetben magánemberként, majd 2012-ben már az ÍzvadÁSZOK színeiben mutatták meg a helyi gasztronómia értékeit. Laci büszkén idézi fel az első emlékezetes pillanatot, amikor a Hajnalcsillag Dalkör számára, egy nyugdíjas találkozó keretein belül készítettek ételt, amely azóta hagyománnyá vált. Ez követően jöttek az újabb és újabb felkérések, közintézmények, óvodák, iskolák részéről, valamint városi rendezvényeken való közreműködést illetően. Az aktív és értékteremtő munkára az országosan is ismert és elismert Szabadtűzi Lovagrend is felfigyelt és maglódi központjában tagjai körébe fogadta az ÍzvadÁSZOKat. A szeretetfőzés helyi úttörőjeként, Kapuvártól Rómáig segítenek a rászorulóknak. Központjukban kialakítottak egy ételgyűjtő pontot, ahova bárki vihet, és ahonnan bárki vihet, akinek szüksége van rá. Minden évben több alkalommal hirdetnek szeretetfőzést, ezzel is segítve a nélkülözőket. 2015 újabb mérföldkő az ÍzvadÁSZOK életében: a kapuvári származású Kiss György Barnabás ferences szerzetes, detroiti magyar plébános közbenjárásának köszönhetően Rómában, a Sant'Egidio ingyen konyhán főztek vízkeresztkor a szegényeknek, ahová azóta minden évben visszatérnek.

A program során közel 30 gyermek ismerkedhetett a szakács és cukrász szakma szépségeivel, rejtelmeivel. A diákokat Erdős Vilmos, a kamara térségi titkára, valamint Magyar László és Magyarné Pócza Katalin, az ÍzvadÁSZOK vezetői köszöntötték, akik izgalmas feladatokkal és finom ételekkel készültek a gyerekek számára. 

A közös munka eredménye:

  • főétel: Fűszeres csirkemell csíkok salátaágyon
  • desszert: Fahéjas churros csokiöntettel

Összességében elmondható, hogy a program értékes oktatási élményt nyújtott a diákok számára, amely hozzájárulhat személyes és szociális fejlődésükhöz, valamint a jövőbeli érdeklődési területeik és karrierjük alakításához.

A program során az alábbi szakmákkal ismerkedhettek a gyerekek:

  • Szakács,
  • Pék-cukrász.

Köszönjük önkéntes tagsággal rendelkező partner vállalkozásaink közreműködését, amely nagymértékben hozzájárult a térségi diákok választható szakmákról kialakult ismeretéhez.
Folytatás részletei ITT!

Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png