MTA állandó bizottság alelnöke lett a győri egyetem professzora

Az MTA állandó bizottság alelnöke lett dr. Konczosné prof. dr. Szombathelyi Márta, a Széchenyi-egyetem professzora.

7f5c56_a51a66c5641246f5a9c3592b28e0f204~mv2.webp

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottság alelnökének választották meg Konczosné Szombathelyi Mártát, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi és Marketing Tanszékének egyetemi tanárát. A bizottság munkájában a IX. Osztály GTB Kommunikációmenedzsment Munkabizottság elnökeként vesz részt 2019 óta. Ez utóbbi testületben több széchenyis kollégával dolgozik együtt.

Az MTA társadalom- és bölcsészettudományi osztályainak döntése alapján 2018. május 18-val létrejött az Akadémia Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottsága, az I. és a II. akadémiai osztályok delegáltjaiból. Az MTA történetében először alakult állandó osztályközi bizottság a kommunikáció és média szakterületének akadémiai képviseletére. A testület megalakulásának legfontosabb célja, hogy tudományos fórumot biztosítson a kommunikáció- és médiatudomány kutatási és oktatási kérdései megvitatásához, erősítse a szakterület tudományos intézményrendszeren belüli helyzetét, valamint támogassa az MTA tudománykommunikációs tevékenységét. A 24 főből álló bizottság tagjai a magyar kommunikáció- és médiatudomány kutatási műhelyeinek, irányzatainak széles körét képviselik.

A bizottság első elnöke prof. dr. Nyíri Kristóf akadémikus, az MTA rendes tagja, alelnöke prof. dr. Aczél Petra egyetemi tanár, titkára dr. Boda Zsolt egyetemi docens volt. A bizottság mandátuma lejártával 2024. februárban új elnökség megválasztására került sor: az elnök prof. dr. Szécsi Gábor egyetemi tanár (Pécsi Tudományegyetem), az alelnök dr. Konczosné prof. dr. Szombathelyi Márta egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem), a titkár prof. dr. Bajomi-Lázár Péter egyetemi tanár (Budapesti Gazdasági Egyetem) lett.

Forrás: Széchenyi István Egyetem


Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta PhD kinevezése kamaránkat is büszkeséggel tölti el, hiszen szaktudásával és személyiségével, tapasztalatával hosszú évek óta gyarapítja üzleti közösségünket is. 
Javaslatára indult útjára 2011-ben a Kamara a Vállalkozásokért Tantárgy a Széchenyi István Egyetemen, ahol a  hallgatók a vállalkozásalapításhoz szükséges elméleti és gyakorlati tudást is elsajátíthatják. A tantárgy 2021-ben elnyerte az Európai Vállalkozásfejlesztés nemzeti díját. A több mint 15 éve alapított és azóta is sikerrel működő HR klub ötletadó alapítója és háziasszonya, a kamara által életre hívott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumának tagja. Egyetemi professzorként számos területen támogatja a kamara és az egyetem közötti stratégiai kapcsolatot. Hosszú évek óta kutatja és publikálja a vállalkozások generációváltásával kapcsolatos kérdéseit. A kamara 2021–ben életre hívott Gazdaságfejlesztési munkacsoportjának aktív tagja. Tehetséggondozási projektjei támogatják a hallgatók vállalkozóvá válását és a kamara sokszínű szolgáltatásainak népszerűsítését.

Gratulálunk kinevezéséhez! 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png