Munkahelyi generációváltást elősegítő program indult

2024. januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását.

2024 janárjában 2,6 milliárd forintos forrásból indul a területi kamarai hálózattal előzetesen véleményezett, generációváltás segítésére szolgáló foglalkoztatási program, amely a generációk közötti tudásátadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében valósul meg.

A teljesen újszerű program munkakör-megosztás keretében segíti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló, tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között, amivel tovább növekedhet a foglalkoztatás Magyarországon.
A vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.
A program maximum egy évig biztosít vissza nem térítendő támogatást a sikeresen pályázó vállalkozások számára. A tapasztalt, mentorálást vállaló munkavállaló bérköltségéhez havi 150 ezer forint, míg a pályakezdő munkavállaló 6 órás foglalkoztatásához legfeljebb a garantált bérminimum 75 százaléka, azaz 244.500 forint támogatás vehető igénybe – írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A program részletei megjelentek az OFA Nonprofit Kft. a weboldalán, további információ, valamint a pályázati dokumentáció ide kattintva érhető el. »»»
Az érdeklődők felmerült kérdéseiket a jobsharing##kukac##ofa.hu címen tehetik fel.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png