Munkavédelmi app. önkéntes tagok részére – ingyenes tesztidőszak

Ingyenesen próbálhatja ki száz jelentkező azt az új, mobilról is elérhető e-learning alkalmazást, amely hatékonyabbá teheti a munkavédelmi oktatást.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hatósági vizsgálatok időről-időre számos visszásságot tárnak fel a munkavédelem területén. Ennek a tendenciának a feltárására szerveztek a közelmúltban egy munkavédelmi kerekasztalt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál a téma szakértőinek részvételével.
A szakértők egyetértettek abban, hogy a jogszabályi keretek ismeretének hiánya, az adminisztrációs teher és a munkabiztonsági szakemberek számon kérhetőségének hiánya mellett a munkavédelem alapját jelentő előadás-jellegű oktatások elmaradása, vagy nem megfelelő tartalma is okozhat ilyen problémát. Ugyanakkor a technológia nyújtotta előnyöket, online lehetőségeket sem használják ki a vállalkozások, miközben a munkavállalók megváltozott kommunikációs szokásai is ezt indokolnák. Különösen nehéz helyzetben vannak azok a KKV-k, amelyek változó munkahelyeken, esetleg több telephelyen, elszórtan működnek, illetve nagy arányban foglalkoztatnak fizikai vagy nem irodai munkavállalókat.
Annak érdekében, hogy segítsék a vállalkozások működését ezen a területen is, megvizsgáltak egy új, mobiltelefonról is elérhető e-learning alkalmazást, amely a jelenleginél könnyebben hozzáférhetővé és hatékonyabbá teheti a munkavédelmi oktatást. A BKIK egy innovatív, önkéntes tagja, a Blue Colibri fejlesztett négy – irodai, otthoni, kiskereskedelmi, logisztikai – munkakörnyezetben használható online oktatási anyagot.  
Ezeket az alkalmazásban elérhető anyagokat és az ezzel együtt járó kedvezményes lehetőséget most térítésmentesen biztosítják a területi kamaráknak, illetve önkéntes tagjaiknak is, az első 100 jelentkezőnek, bízva abban, hogy az valós megoldást jelenthet a fenti problémára. 

A BKIK Gazdaságfejlesztési és Szolgáltatási Igazgatóságán, a munkavedelem@bkik.hu email címen lehet jelentkezni az érdeklődőknek, és az első 100 jelentkezőnek biztosítják díjmentesen a lehetőséget.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök