Nagy érdeklődés övezte a mesterséges intelligenciáról szóló előadást

Közel 120-an vettek részt Benyovszky Máté mesterséges intelligencia témájú előadásán, Mosonmagyaróváron.

M.Intelligencia előadás 2024_23.jpg

 

Benyovszky Máté mesterséges intelligencia szakértő tartott nagysikerű előadást a Mentor és Biznisz Klub és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Térsége szervezésében, a Flesch Károly Kulturális Központban, 2024. február 14-én, közel 120 érdeklődő számára.

Csalló Gábor, a Mosonmagyaróvári Térség elnöke bevezetőjét követően az előadó ismertette

  • a mesterséges intelligencia (MI) alapjait,
  • az MI jelenlegi alkalmazásait és trendjeit,
  • az MI jövőjét és hatásait mindennapi életünkre,
  • hogyan segítheti az MI az emberi elmét és életet,
  • mi mindent kínálhat az MI, pl. a jövő kereskedelmi világában.

Benyovszky Máté többek között elmondta, hogy az ún. alapmodellek (mint amilyen például a ChatGPT is) megjelenése után már irodai és elemző munka támogatására is lehet használni az MI-t, például az összetett riportfüggvények írásának felgyorsítására. Jelenleg már nem csak böngészőből elérhető módon, hanem feldolgozási és más munkafolyamatainkba beépítve is használnak „készen kapott” MI szolgáltatásokat. Az eddigi tapasztalatok alapján jelentős erőforrás-megtakarítás érhető el például az adattisztítási és -kinyerési feladatok automatizálásával. Reményei szerint az MI felelősségteljes, etikus használata nagyobb szabadságfokot biztosíthat az emberek számára. Előadásában természetesen kitért a nem etikus felhasználás veszélyeire is.

Igény esetén a téma feldolgozását a szervezők workshopokon tervezik folytatni, valamint a 2024. április 12-i, mosonmagyaróvári Szigetköz Expo egyik fő témája is a mesterséges intelligencia lesz.

A cikk végén fotogaléria található.

Fotó: Divós József Szigetköz TV
www.szigetkoztv.com

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png