Négyzetméter alapú újranyitást javasol a kamara

Az MKIK négyzetméter alapú újranyitást javasolt a miniszterelnöknek a kiskereskedelmi üzletek és a szolgáltató szektorra vonatkozóan.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyeztetést folytatott a miniszterelnökkel a kereskedelmi és szolgáltató szektor mielőbbi újraindítása érdekében. Az MKIK teljes mértékben elkötelezett az emberi élet megóvása iránt azzal, hogy ezt kísérnie szükséges egy jól strukturált gazdasági újraindítási tervnek, amely magában foglalja az üzletek és szolgáltatások gyorsabb ütemű, célzott és rendkívül felelősségteljes megnyitását.

A kiskereskedelmi üzletek esetében az MKIK javasolja, hogy az említett szektorban egy ún. négyzetméter alapú újranyitás valósuljon meg.

A fizikai kontaktussal járó szolgáltatási szektor esetében (pl. fodrász, kozmetikus, cipőjavító, ruhatisztító, varrónő, stb.), amikor üzlethelyiségben végzik a szolgáltatást, a kereskedelemhez hasonlóan a négyzetméter alapú szabályozás alkalmazását javasolja a kamara, ötvözve a kifejezetten betartandó járványügyi előírásokkal.

Az MKIK javaslatait, a témában kiadott sajtóközleményt ITT olvashatják. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png