Népi Iparművészeti Zsűrizést tartottunk a kamarában

Idén is lehetőséget kapott a hímzés, fafaragás, csont, szaru, népi ékszer, gyöngy, viseletbaba és más színvonalas alkotások bemutatása, minősítése is.

A Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata 2020-ban ismét megszervezte a Népi Iparművészeti Zsűrizést Győrben.

A résztvevőket Kalmárné Dr. Hollósi Erika, a kamara titkára köszöntötte, majd Dr. Pető Péter, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke átadta az écsi fafaragás felvételét a Megyei Értéktárba igazoló emléklapot Schreiner Károly fafaragónak. Az écsi fafaragás ezzel bekerült a "megyerikumok" közé.

 

A 9 főből álló Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság zárt ajtók mögött megkezdte a zsűrizést:  véleményezte a népi iparművészeti, a hagyományos tárgyalkotó népművészeti minősíttetés céljából bejelentett alkotásokat.

A minősítés során népi iparművészeti alkotásnak minősül a "Hagyományos Mester Remek", „Modern Mester Remek” vagy "Hagyományos Míves Termék", „Modern Míves Termék” és "Ajándéktárgy” kategóriába besorolt alkotás, amelyet zsűriszámmal látnak el.

A győri zsűrizésen 27 alkotó 86 db alkotását minősítette a bizottság.

A következő eredmények születtek:

  • Hagyományos Mester Remek - 9 db
  • Hagyományos Míves Termék - 15 db
  • Modern Mester Remek - 8 db
  • Modern Míves Termék - 16 db
  • Ajándéktárgy - 15 db
 
Köszönjük a bizottság munkáját és gratulálunk a kézműveseknek a minősítésekhez!
 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök