Online klubtalálkozót tartott a Női Vállalkozói Klub

A klub elnöksége szerint is fontos a kapcsolattartás a koronívírus-járvány okozta helyzetben.

A Női Vállalkozói Klub is alkalmazkodik a koronavírus okozta új helyzethez, ezért 2020. április 29-én délután megtartottuk a klub első online „találkozóját". A meetinghez egy e-mailben megküldött linken tudtak csatlakozni a jelentkezők.

 

A beszélgetés Horváth Imre Tamásné, a Női Vállalkozói Klub elnökének köszöntőjével indult, aki elmondta, telefonon tartja a kapcsolatot a klubtagokkal és örömét fejezte ki, hogy -tudomása szerint-  a klub tagjai közül senki nem fertőződött meg a koronavírussal.

Sajnos a klub éves programtervét a jelenlegi helyzet miatt a későbbiekben módosítani kell, de a szeptemberre tervezett emléktábla kihelyezéséről semmiképp sem szeretnének lemondani. Ezzel kapcsolatban május elején folytatódnak az egyeztetések.

A rövid felvezető után Éva átadta a szót klubtagunknak, a találkozó moderátorának Idei Edina kineziológusnak.

Mivel a koronavírus okozta korlátozások mindenkit érintenek, Edinát arra kértük, beszéljen arról, hogy hogyan tudunk pozitívan kijönni ebből a jelenlegi helyzetből.

Edina szerint az egyensúlyt belülről kell elkezdeni kialakítani, ezért fontos hogy most kicsit jobban figyeljünk magunkra mint eddig. Gondoljuk végig, hogy melyek azok a körülmények, amelyekre van hatásunk. Amire nincs, azokkal felesleges foglalkozni, mert csak elveszi az energiánkat. Ide kapcsolódva a szakember Woody Allent idézte, aki szerint:

"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."

Most még fontosabb az "énidő" mindenki számára. Fontos hogy elménket lecsendesítsük és visszatérjünk a belső csendbe. Mivel az emberi agy képekben gondolkodik, ezért ilyenkor célszerű egy olyan emléket vagy képet magunk elé idézni, ami jó érzéssel tölt el bennünket. Ezzel a módszerrel átlendülhetünk a rossz gondolatokon, idegeskedésen. Engedjünk el mindent, ami már nem szolgálja a javunkat.

Fontos továbbá a jelen helyzetben az új szokások keresése melyeket beépíthetünk a napirendünkbe.

A beszélgetés ezen pontján a klubtagok elmondták, hogy ők milyen új szokásokat vezettek be az életükbe az elmúlt hetekben és mivel töltik az "énidőt".

Sokan közülünk napi rendszerességgel jógáznak, relaxálnak, meditálnak vagy olvasnak. Aki megteheti sétál a levegőn, kutyát sétáltat vagy kertet rendez, virágot ültet. Olyan is van, aki együtt főz a családdal.

Ez az időszak alkalmas arra is, hogy kicsit lelassuljunk és végre olyan régóta tervezett, de eddig elmaradt dolgokat valósítsunk meg, amire nem volt idő a rohanó életben. Ez lehet akár rendrakás, rendszerezés vagy bármi más amitől jobban érezzük magunkat.

Végül Edina mutatott két gyakorlati technikát, amivel cikázó gondolatainkat lelassíthatjuk.

Annak ellenére hogy nem tudtunk személyesen találkozni, tartalmas délutánt töltött együtt a Női Vállalkozói Klub. Minden résztvevő pozitív energiákkal töltődött és új ötletekkel gazdagodott.

Ha Ön is szeretne a kamara Női Vállalkozói Klubjához csatlakozni, keresse munkatársunkat!

Czik Eszter  »»»
Női Vállalkozói Klub titkára
+36 96 520-211
+36 20 430-9024
kezmuipar@gymskik.hu

 

publikálva: 2020. május 5.

 


 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png