Összefoglaló egyes munkajogi szabályok alkalmazásáról a veszélyhelyzet időtartama alatt

Olvassa el Ön is a Magyar Munkajogi Társaság elnöksége és a Munkajog folyóirat szerkesztőbizottsága által megírt összefoglalót, mely a 2020. március 24-én 16 órakor hatályos jogszabályok alapján készült!

"Széles körben érzékelhető, hogy a koronavírus terjedése miatt a munkáltatók és a munkavállalók többsége olyan, a korábbihoz képest új helyzetbe került/kerül, amelyben a munkajogi szabályok alkalmazása a megszokott rutinnal nem vagy nehezen oldható meg.

Az is tapasztalható, hogy az interneten – megítélésünk szerint – számos téves jogértelmezésen alapuló információ terjed. A törvényes joggyakorlat kialakítása érdekében a Magyar Munkajogi Társaság Elnöksége és a Munkajog folyóirat szerkesztőbizottsága a legnagyobb érdeklődést kiváltó kérdésekről az alábbi összefoglalót teszi közzé.

Az összefoglalóban elsősorban a munkavállalók munkahelyről való távolmaradásának jogszerű megoldásait tekintjük át, és kitérünk arra is, hogy milyen jogi eszközökkel enyhíthetők a munkaviszonyok tömeges megszüntetésének hátrányos hatásai" – olvashatjuk az összefoglaló bevezetőjében.

Kattintson ide és töltse le a teljes dokumentumot!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png