Összefoglaló készült a járványhelyzet védelmi intézkedéseiről

Összefoglaló kiadvány ad segítséget a koronavírus-járvány jelenleg is érvényben lévő intézkedéseinek értelmezéséhez, gyakorlati alkalmazásához. 

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány megbízásából összefoglaló anyag készült a koronavírus-járvány harmadik hullámára vonatkozó intézkedésekről annak érdekében, hogy segítse azok értelmezését a szolgáltatók számára.

2021. május 1-jétől lényegesen változtak a védelmi intézkedésekre vonatkozó szabályok. A négymilliomodik koronavírus elleni védőoltás beadásának elérésével, valamint ahhoz kapcsolódóan a védettségi igazolvánnyal gyakorolható jogosultságok megjelenésével, a kijárási korlátozás az éjfél és reggel 5 óra közötti időtartamra szűkült, a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú személyek számára pedig a legtöbb korlátozást feloldotta a kormány.

Ezeknek a szabályoknak az áttekintésében és értelmezésében kíván a Provaris Varga & Partners Ügyvédi Társulás által készített összefoglaló segítséget nyújtani.

Az összefoglaló témái: 

  • a védettségi igazolvány használatának a szabályai;
  • a kijárási korlátozás és a közterületi magatartási szabályok;
  • maszkviselési szabályok;
  • a rendezvénytartás szabályai;
  • a vendéglátó egységekre, az üzletekre, a szálláshelyekre és a szabadidős létesítményekre irányadó szabályok.

A vendéglátó egységekre, az üzletekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó részletes szabályozást a könnyebb áttekinthetőség érdekében táblázatos formában is szemlélteti a segédanyag.

Az összefoglaló ismerteti: 

  • a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet,
  • a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet,
  • a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) kormányrendelet,
  • valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata kapcsán a sportrendezvényekre vonatkozó egyes szabályokról szóló 202/2021. (IV. 29.) kormányrendelet szabályait.

A részletes információs anyagot ide kattintva töltheti le.

 

 

2021. május 12. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png