Pályaorientációs nap a Beledi Általános Iskolában

Az 1-8. osztályos gyerekek 22 standnál ismerkedhettek a szakmákkal.

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ és a Beledi Általános Iskola szervezésében a Beledi Pályaorientációs Nap, melyen kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége is képviseltette magát. A szakmai rendezvény célja, hogy közelebb hozza a pályaválasztás előtt álló diákok számára a térségben működő vállalkozások által kínált lehetőségeket, illetve felkeltse a diákok érdeklődését egy-egy szakmai iránt. A közreműködő vállalkozások, intézmények, szervezetek kiállítói standokon mutatták be az általuk képviselt szakmákat és szolgáltatásokat, melyeket a diákok több esetben a gyakorlatban is kipróbálhattak.
A katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők helyi szervének képviselőivel is találkozhattak a gyerekek, akik eszközbemutatót tartottak. A szakmák között szerepelt még a fodrászat, a pedikűr, a manikűr, a műkörömépítő, a diplomás ápoló, a varrónő, a betanított, valamint a szociális munka, a védőnő, az óvodapedagógus, az iskolai szociális segítő, a szociológus, a fotós és az újságíró.
A rendezvény részeként, kamaránk képviselőinek, Polák Péternek (PPD Online Kft.) és Erdős Vilmosnak a Vállalkozás indítása című előadása nagy érdeklődésre tartott számon a nyolcadikosok körében.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége legközelebb, január 12-én a Mihályi Pályaorientációs Napon működik közre.

Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png