Pályaorientációs nap a Garta Vendéglőben

Izgalmas feladatokon keresztül ismerkedhettek diákok a szakács és felszolgáló szakma szépségeivel.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi térségének a szervezésében valamint a Lakjunk Jól Kft. (Garta Vendéglő) közreműködésével 30 diák vehetett részt a térségi kamara idei első pályaorientációs programján.
Izgalmas beszélgetésekkel és játékos feladatokkal indult a január 13-i nap a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont, 5. B osztálya számára, akik első körben elméletben ismerkedtek a szakács és felszolgáló szakma sajátosságaival, majd gyakorlatban is kiprobálhatták milyen is a vendéglátásban dolgozni.
A házigazda Garta vendéglő részéről Hermanné Szalai Zsuzsanna és Pesti-Szalai Marianna cégtulajdonosok valamint kollégáik, nagy örömmel fogadták a diákokat, akik hihetetlen lelkesedéssel, folyamatos kérdezéssel vettek részt a rendhagyó foglalkozáson és élményekkel teli hangulatban távoztak.

A program részekén, érdekes felmérés is készült a diákok körében. Megkérdeztük, „Mi az, amivel a legszívesebben foglalkoznak" otthon, baráti társaságban vagy éppen az iskolában. A legtöbben a zenehallgatást, beszélgetést és sportolást válaszolták. De kíváncsiak voltunk arra is, hogy „Milyen szakmákat ismernek", illetve „Melyik az a szakma, amiben el tudnák képzelni magukat".  Ezen kérdések esetében már nagyobb eltérések mutatkoztak. A lányok körében a szépségipar, vendéglátás és a színészi szakma voltak a kedveltek, míg a fiúk a sport, az építőipar, de nem egy esetben az informatika területén mutattak érdeklődést.


Kamaránk elhívatott a pályaorientáció elősegítésében. Ennek érdekében, számtalan rendezvény és program segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat a különböző szakmák feltérképezésében.


Az iskola részéről Sipőcz András tanár, a kamara részéről pedig Erdős Vilmos térségi irodavezető működtek közre.


Tekintse meg képgalériánkat, amely az oldal alján található.


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png