Pályaorientációs nap a Mihályi Általános Iskolában

Az 1-8. osztályos gyerekek közel 20 standnál ismerkedhettek a szakmákkal.

Január 19-én rendezte meg a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ és a Mihályi Általános Iskola a Mihályi Pályaorientációs Napot, melyen kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége is képviseltette magát. A szakmai rendezvény célja, hogy közelebb hozza a pályaválasztás előtt álló diákok számára a térségben működő vállalkozások által kínált lehetőségeket, illetve felkeltse a diákok érdeklődését egy-egy szakma iránt. A közreműködő vállalkozások, intézmények, szervezetek kiállítói standokon mutatták be az általuk képviselt szakmákat és szolgáltatásokat, melyeket a diákok több esetben a gyakorlatban is kipróbálhattak.
Nagy érdeklődésre tartott számot kamaránk interaktív standja, ahol szakmakvíz, pályaorientációs tanácsadás és szellemi vetélkedő várta a diákokat, akik nagy lelkesedéssel pörgették a szakmákat felsoroló szerencsekereket. Továbbá a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők helyi szervének képviselőivel is találkozhattak, akik eszközbemutatót tartottak. A szakmák között szerepelt még a fodrász, a kozmetikus, a manikűrös, a szakács, az állatorvos, a jogász, a diplomás ápoló, a varrónő, a betanított, valamint a faipari munka, a védőnő, az óvodapedagógus, az iskolai szociális segítő, a szociológus, és a fotós.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége több pályaorientációs napon is közreműködik a közeljövőben, emellett megkezdte az április 26-ai Rábaközi Szakmabörze szervezési munkálatait. A térség legnagyobb pályaorientációs rendezvényét harmadik alkalommal rendezi majd meg kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége.

Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png