Pályaorientációs nappal indult az év a Rábaközben

Közel 100 diák ismerkedhetett a szépségipari szakmák fortélyaival.

Mondhatni nem telik el úgy hónap a kamara Fertő-Rábaközi Térségében, hogy ne lenne pályaorientációt támogató, kisebb-nagyobb szakmai program, melyeken mindig nagy létszámban vesznek részt diákok.
Az idei esztendő indításaként 2024. január 12-én csatlakoztunk a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont pályaorientációs napjához, melynek keretein belül közel 100 felső tagozatos diák számára szerveztünk szakmák megismerésére szolgáló programot. Fő témaként a szépségipart jelöltük meg, így a fodrász, kozmetikus és sminkes szakmák kerültek fókuszba. A szakmák bemutatására kiváló szakembereket sikerült meghívni, akik fiatal koruk ellenére kellő szorgalommal, tisztelettel és alázattal vannak hivatásuk iránt – nyilatkozta a program szervezője, Erdős Vilmos kamarai munkatárs.

A pályaorientációs napon közreműködő szakemberek:

  • Stipkovits Klarissza kozmetikus, sminkes, sminktetováló a Mazsuell Szépség Center képviseletében,
  • Jordán Helga, a Revlon Professional Hungary területi képviselője,
  • Kóczán Balázs fodrász, barber, a Vágod? Vágom. hajszalon alapítója,
  • Varga Dávid fodrász, a Varga Hajszalon alapítója.

A délelőtti program pódiumbeszélgetéssel vette kezdetét, amelynek során a pályaválasztástól kezdve a vállalkozás működtetéséig nagyon sok hasznos információt szerezhettek a diákok. Megtudhatták, miért jó szakmát tanulni, miért is érdemes a szépségiparban dolgozni, milyen jó emberekkel foglalkozni és persze miért fontos, hogy amit csinálnak, azt szeressék.

A kamara részéről Erdős Vilmos a Fertő-Rábaközi Térség irodavezetője köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte, mennyire fontos a pályaorientáció időben történő megkezdése és folyamatossága, amelynek segítségével az egyéni igények és személyiségek figyelembevételével, a legszélesebb információnyújtás révén képessé válnak a diákok a munka világában történő eligazodásra, és meg tudják határozni azt a foglalkozási kört, pályát, szakmát, amelynek betöltéséhez szakképesítést kívánnak szerezni.

A meghívott szakemberek közül elsőként Jordán Helga mutatkozott be és tartott előadást a Revlon és a szépségipar kapcsolatáról, működéséről. Felkészült szakemberként naprakész információkkal és széleskörű ismeretekkel rendelkezik. Elmondása szerint nagyon fontos a haj és bőrvédelem, amire otthon is nagy hangsúlyt kell fektetni. Olyan termékek használatára hívta fel a figyelmet, amelyek ápolnak, védenek és ráadásul egészségesebbek is.

A folytatásban mindannyian bekapcsolódtak a beszélgetésbe és nagyon sok információt osztottak meg magukról, de legfőképpen munkájukról.
Varga Dávid Győr belvárosában hozta létre saját szalonját, ahol professzionális termékekkel, új technikákkal, a legújabb trendekkel és alapos szakmai tudással várják szépülni vágyó vendégeiket. A fiatal vállalkozó büszke elért eredményeire és elmondása szerint ma is ugyanezt az utat választaná.

Kóczán Balázs
egy éve fejezte be tanulmányait és lett hivatalosan is fodrász. A kapuvári fiút kezdetben csak a motorok és az autók érdekelték, aztán egy kósza gondolat során fogalmazódott meg benne, hogy fodrász szeretne lenni. Szeptemberben nyitotta meg saját fodrász szalonját, amely Vágod? Vágom. néven vált közismerté és közkedvelté.

Stipkovits Klarissza a barátnők sminkelése által szeretett bele a szakmába és választotta ezt az irányt. Ezt követően helyezkedett el családi vállalkozásukban. A Kapuváron található exkluzív szalon széleskörű szolgáltatási portfólióval és kiváló szakemberekkel várja vendégeit. Klarissza kozmetikával, sminkeléssel és sminktetoválással, valamint műszempilla készítéssel foglalkozik.

A hasznos eszmecserék és történetek után a szakmák bemutatása következett, melyekkel a helyszínen létrehozott munkaállomásokon ismerkedhettek a diákok.
A pályaorientációs nap a diákok és vállalkozók közös értékelésével zárult.

A rendezvény nagy mértékben hozzájárult a diákok választható szakmákról és a munkaerőpiaci környezetről kialakult ismereteihez.

A bejegyzés végén galéria található!
Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png