Pályázati lehetőség divat- és dizájnipari vállalkozásoknak

5-150 millió forint támogatást nyerhetnek a divat- és dizájipari kis-és közepes vállalkozások technológiai fejlesztésre.

A magyar divat és kreatívipar világszínvonalú, és egyre több vállalkozás jelenik meg termékeivel a világ divatpiacain. Erre tekintettel hétmilliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP-1.2.14-20 kódszámú) felhívás. 5-150 millió forint támogatást nyerhetnek a pályázók technológiai fejlesztésre – ezáltal megerősödik működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük. Fontos, hogy e vállalkozások további bővülése érdekében megőrizzék a versenyképes hazai kapacitásokat, minél gyorsabban használják ki a beruházást igénylő lehetőségeket.

A támogatási kérelmek benyújtása 2021. január 5. 9:00-tól 2021. március 4. 12:00-ig lehetséges.

A pályázati felhívás ITT érhető el.

További információt a pályázatról ITT talál. Itt tudnak a vállalkozások regisztrálni az előminősítésre is. Az előminősítés a pályázaton való részvétel egyik feltétele.

A Magyar Divat és Design Ügynökség a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult 2018-ban azzal a céllal, hogy szakmai támogatást nyújtson a divat és design ágazat minden szereplője számára. Az ügynökség a vészhelyzet kihirdetését követően felmérte a világjárvány divat-és designiparra gyakorolt hatását közel 400 iparági szereplő – gyártók és tervezők – részvételével. A visszajelzések alapján az ügynökség egy javaslatcsomagot állított össze a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport részére, mellyel közvetítette az ágazat érdekeit a döntéshozók számára. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ügynökség javaslatait alapul véve fogalmazta meg a pályázati felhívást, amely 2020. november 24-től érhető el. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png