Pannonhalmára és Győrújbarátra látogatott a Női Vállalkozói Klub

A klub szeptember 25-én a pannonhalmi HEFTER Galériát, majd Győrújbaráton az Ács Pincészetet látogatta meg.

A Női Vállalkozói Klub szeptember 25-én kirándulást szervezett.

Programunk első állomása Pannonhalma volt, ahol a klub megtekinthette a HEFTER Üveggalériát és Stúdiót.

A HEFTER Galéria Pannonhalmán, a világörökség részét képező Bencés Főapátság közvetlen közelében található.

A HEFTER Üveg Stúdió több mint 40 éve foglalkozik az építészethez kapcsolódó külső és belső tereket díszítő vagy elválasztó üvegművészeti alkotások tervezésével és kivitelezésével. Számos üvegablak, üvegablaksor, térelválasztó, ajtóbetét, világítótest, üvegplasztika és köztéri alkotás elkészítése mellett, a régi üvegablakok helyreállítása is a Hefter Üveg Stúdió munkájának része.

A galériában a tulajdonos, Hefter László kalauzolta végig a klubot.

Hefter László nevét üvegművészeti, restaurátori és tanári tevékenysége mellett a Magyar üvegművészekért való folyamatos munkálkodás is jellemzi. Ennek jelentős állomása az általa 2007-ben alapított galéria.

Jelenleg is szerepe van abban, hogy az üvegfestészet mind képzőművészeti, mind technológiai vonatkozásban képes megőrizni a régi nagy mesterek tudását. A galéria az egyetlen olyan kiállítóhely Magyarországon, ahol az üveghez kötődő művészeti ágak állandó kiállítási lehetőséget kapnak.

A kirándulás Győrújbaráton folytatódott, ahol a hölgyek közelebbről is megismerhették  Ács György Pincészetét. Ebben Ács Edina borász volt a segítségünkre.

A családi pincészet története 1992-re nyúlik vissza, azóta működtetik gazdaságukat Győrújbaráton, a Pannonhalmi Borvidék szép fekvésű településén. Ez a borvidék hazánk legkisebb, de egyik legrégebbi borvidéke, ahol már több mint 1000 éve folyik szőlőtermesztés.

A család 12 hektáron gazdálkodik, az elmúlt néhány évben a teljes területet újratelepítették, a területen jellemző Olaszrizling mellett a Cserszegi fűszeres, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Zöldveltelíni és Merlot fajtákkal bővítették kínálatunkat. 2014 tavaszán Irsai Olivért telepítettek, és a már termő Zweigelt telepítésüket is tovább növelték.

Boraik hagyományos eljárással készülnek, a leszüretelt szőlő beszállítása után zúzó-bogyózó darálón keresztül kerül a présbe, majd onnan az erjesztő tartályokba. Az erjesztés irányított módon, hűtőrendszer alkalmazásával történik. Az új borok a derítés, ill. az ezt követő szűrés után kerülnek az érlelő tartályokba. A bor útja innen a pincei tárolókba vezet, ahonnan a palackozást saját palackozó gépükkel végzik.


A borokat száraz, félszáraz és félédes kategóriában hozzák forgalomba. Ügyfeleiket – elsősorban kiskereskedelmi és vendéglátó egységeket – kannás, PET palackos és palackos kiszerelésben igény szerint látják el, a borokat a megyén belül kiszállítják az üzletekbe.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png