Elismerés a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának

A Presztízs díj odaítélésével a kurátorok azoknak az áldozatos munkáját kívánták megköszönni, akik a vírushelyzetben rengeteget tesznek mindannyiunkért.

A tizenkilencedik, rendhagyó Presztízs díj átadó csütörtök délutáni állomása sok tekintetben különleges volt. A győri Árpád úti kormányhivatal dísztermében ezúttal nem cég vagy vállalkozás kapta meg „A Presztízs Díjasok Társaságának Díja” elismerést. A díj odaítélésével a kurátorok ezúttal azoknak az áldozatos munkáját kívánták megköszönni, akik a tavasz óta fennálló vírushelyzetben rengeteget tettek mindannyiunkért. A ceremóniát Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám csellóművész világhírű duója vezette föl, amely emelkedetté tette a program további részét is.

A muzsikát követően Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szólalt meg. Azzal kezdte, hogy a kormányhivatal épületében viszonylag ritka a muzsikaszó, ami azt jelzi, mennyire különleges az alkalom, amire itt összegyűltek a vendégek és a média képviselői.

Elmondta, hogy a Presztízs díjat ugyan elsősorban vállalkozási elismerésként tartjuk számon, mégsem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a megyei vállalkozások támogatásait az államigazgatásban dolgozó kollégák intézik. Kijelentette, hogy „A Presztízs Díjasok Társaságának Díja” idén a területi államigazgatásban dolgozók, a kormányhivatal alkalmazottainak elismerését célozza, őket jutalmazza. Megjegyezte, hogy a vállalkozói fegyelem különösen magasfokú a megyében, amely szintén hozzájárul ahhoz, hogy a jelenlegi nehéz helyzetnek urai tudunk maradni.

Ezt követően Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője vette át a szót. Elmondta, hogy nyolc hónapja vezeti a szerkesztőséget és örömmel látja, hogy ilyen komoly hagyománya és súlya van a Presztízs díjnak. Kijelentette, hogy külön büszke arra, hogy jelen lehet az egyik legrangosabb Presztízs-elismerés átadásán. Kiemelte, hogy a kormányhivatal dolgozói, a népegészségügyben dolgozók különösen sokat tettek a gazdaság működéséért.

Erőt és új lendületet ad a díj

Mindezek után dr. Kiss Imre megyei tiszti főorvos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának (ÁNTSZ) vezetője átvette „A Presztízs Díjasok Társaságának Díja” kitüntető elismerést. Dr. Kiss Imre köszönetet mondott a fontos elismerésért és örömét fejezte ki, hogy a kurátorok méltónak találták rá a népegészségügyben dolgozókat.

– Amikor eljutott hozzánk annak híre, hogy erre az elismerésre érdemesnek találtak bennünket, új lendületet adott nekem és kollégáimnak a további feladatok ellátásához – mondta meghatottan a tiszti főorvos. – Békeidőben a megyében hat-hét fő foglalkozik járványüggyel, ám tevékenységünk és természetesen létszámunk tavasz óta nagyon felduzzadt. A kontaktkutatás, a panasszal jelentkező személyek megfigyelése, szükség esetén elkülönítése, a mentőszolgálatok mintavételi eszközeinek biztosítása, az adatrögzítés és egyéb adminisztratív teendők, a folyamatos tájékoztatás mind a feladatunk lett.
Elmondható, hogy ott vagyunk az emberek mindennapjaiban. A kormányhivataltól rengeteg segítséget kapunk és büszke vagyok rá, hogy az eddigi feladatainkat megoldottuk. Ki kell emelnem, hogy nemcsak a népegészségügyi főosztály végzi a dolgát, de a csornai, mosonmagyaróvári, soproni és győri osztályaink egyaránt óriási szerepet vállalnak a koordinálásban és a segítségnyújtásban. Úgyhogy ez a Presztízs díj őket is illeti.

Az átadóról készült kisfilmet ITT tekinthetik meg!

A 2020-as Presztízs-díjak átadását támogatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Kisalföld napilap, az OTP Bank Nyrt., a Patent Holding Vagyonkezelő Kft., a Széchenyi Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

forrás: kisalfold.hu
fotó: Csapó Balázs

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png