Rekordszámú cég alakult és szűnt meg

Megyénkben összességében több vállalkozás lett év végére, mint amennyi egy évvel korábban volt – erről kérdezte a Kisalföld kamaránk elnökét. 

A koronavírus-járvány első hulláma alatt országosan nagyon kevés céget alapítottak, megyénkben év végére azonban több vállalkozás lett, mint amennyi 2019 végén volt. Megyénkben 967 cégalapítás mellett 774 cég szűnt meg, 147-et számoltak fel – adta hírül 2021. február 3-ai számában a Kisalföld. 

A napilapnak kamaránk elnöke, Pintér-Péntek Imre beszélt az adatok mögött húzódó okokról: "Bízom abban, hogy a cégalapítási kedv mögött egyrészről a koronavírus előtti jó megyei gazdasági helyzet és gazdasági kilátások állnak, de ha reálisan nézzük a helyzetet, egészen biztosan megnőtt a kényszervállalkozók száma, a munkájukat elvesztett, vagy bizonytalan munkahelyen dolgozó emberek saját vállalkozásba kezdenek." Hozzátette: "Hogy ez jó vagy rossz a gazdaságnak, azt majd egy-két év múlva tudjuk meg, ha már látjuk, hogyan maradtak fenn és működnek a most alapított vállalkozások. Nem jó hír, de a turizmus-vendéglátás ágazatban sajnos megnövekedhet a cégmegszűnések száma, kamaraként persze dolgozunk olyan javaslatcsomagokon, hogy ezt megelőzzük."

A teljes cikk ITT érhető el. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png