Segítse a jegybank felmérését!

A jegybank havonta tervezi felmérni a vállalati konjunktúrát. Pár percet vesz igénybe a kérdőív, töltse ki Ön is!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A jegybank olyan kérdések megválaszolásában kéri a vállalatok együttműködését, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól. Kérjük, töltsék ki az MNB honlapján elérhető rövid kérdőívet 2021. január 28-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.
A kérdőív itt érhető el: https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

 

Az eddigi felmérésekben adott válaszoknak köszönhetően a jegybank a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál több ezer vállalat válaszait ismerhette meg.
Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. 

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzák fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket készítenek. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdés merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres##kukac##mnb.hu e-mail címen keresztül.

 


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png