Bemutatkozik a Szakértői Testület

A GYMSM KIK gazdaság- és vállalkozásfejlesztési tevékenysége keretén belül a megyei vállalkozások szakértő információkkal történő ellátása és speciális szakmai kérdésekben történő támogatása érdekében ADÓÜGYI ÉS SZÁMVITELI SZAKÉRTŐ TESTÜLETET működtet.

Várjuk a megyei vállalkozások megkeresését adózási, pénzügyi és számviteli kérdésekben.

Az Adóügyi-Számviteli Szakértői Testület működése 2022. szeptember 1-től indult, melynek célja a Kamarához szakmai kérdésekkel forduló megyei vállalkozások térítésmentes tájékoztatása az alábbi témákban:

1. Adózás: általános forgalmi adó – szabályok, adókulcsok, EU-jogszabályok, általános-, kedvezményes-, egyedi adómértékek
2. Személyi jövedelemadó: kedvezmények, mentesség, bevallás, külföldről származó jövedelmek, járulékok vonzata
3. Jövedéki adó, vám: fizetési kötelezettségek, azok mértéke, befolyásoló tényezők, környezetvédelmi termékdíj
4. EU-s jogszabályok, EU-s végrehajtási rendeletek, EU-s bírósági ítéletek, nemzetközi viszonylatban felmerülő adózási kérdések
5. Transzferárak, kapcsolt vállalkozási kör, transzferár nyilvántartási kötelezettség megállapítása, ezzel kapcsolatos kötelezettségek
6. Számvitel: A számviteli törvénnyel kapcsolatos kérdések, egyes gazdasági események helyes elszámolása, beszámoló összeállítása, közzététele a vállalkozói körben
7. Könyvvizsgálat: könyvvizsgálói kötelezettség vállalkozói oldalról, könyvvizsgáló feladatai, éves beszámoló könyvvizsgálata, apportértékelés, cégértékelés, átalakulás, egyes további könyvvizsgálói szakmai szolgáltatás.

Tegye fel kérdését Ön is űrlapunkon keresztül! 
Tovább az űrlap kitöltéséhez »»

A Szakértői Testület működési szabályzata ITT olvasható. »»»

Szakmai kérdéseivel írásban fordulhat kamaránkhoz az online űrlap kitöltésével. »»» 
A sikeres űrlapkitöltésről egy automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk, amelyet követően a kérdésében illetékes szakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot.Ismerje meg Ön is Testületünk tagjait:

Molnár Imre.jpg

 

Név: Molnár Imre
Képviselt cég: Pannónia Könyvvizsgáló Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Könyvvizsgálat.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 25 éve foglalkozom könyvvizsgálattal, adótanácsadással, számviteli tanácsadással, továbbá részt veszünk vállalkozásfejlesztési projektekben.

Értékek, mottó: Ügyfeleink kihívásaira komplex megközelítéssel adunk válaszokat – a tulajdonos, illetve az ügyvezetés érdekeit, szemléletét és értékrendjét megismerve.


 

Csermely Ildikó.png

 

Név: Csermely Ildikó
Képviselt cég: EU-PRO EHS Consulting Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: EPR – hulladékgazdálkodás -termékdíj tanácsadás

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök végzettséggel és környezetvédelmi szakértői engedéllyel rendelkezem hulladékgazdálkodás, zajvédelem, levegővédelem, klímavédelmi szakértői területeken.  A hozzám forduló Partnereket 2013 óta támogatóm környezetvédelmi szakterületen.Az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) indulása óta (2023) az EPR tanácsadással támogatom a cégeket gyakorlati megoldásokat kínálva problémájukra, több mint 220 helyszíni audittal és több száz óra tanácsadással a háttam mögött: EPR-termékdíj-hulladék nyilvántartások (excel és szoftveres támogatással) kialakításában, 3 rendszer összefüggő kódjainak meghatározásan,  EPR tovább képzésekkel, EPR -el kapcsolatos feladatok cég folyamatainak beillesztésével.

Értékek, mottó: Szakértői területemen a magasfokú precizitás elengedhetetlen része a munkámnak. Hiszem, hogy minden céget lehet környezettudatosan vezetni és munkámmal SEGÍTENI és TÉNYLEGES SZAKTUDÁSSAL TÁMOGATNI szeretném, konkrét gyakorlati megoldásokkal a cégeket, hogy biztonsággal tudjanak megfelelni mind az EPR mind környezetvédelmi szakterületen az előttünk álló kihívásoknak.


Dr. Fekete Bálint.jpg

 

Név: Dr. Fekete Bálint
Képviselt cég: Dr. Fekete Bálint Ügyvédi Iroda

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Cégjogi, gazdasági jogi és munkajogi tájékoztatás 

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Nemzetközi kapcsolatok szakreferens, nemzetközi HR menedzser, munkajogi szakokleveles tanácsadó, társasági jogi- és cégjogi szakjogász szakképesítésekkel, több mint 10 éves HR- és munkaügyi vezetői, valamint több, mint 10 éves vállalati jogi és ügyvédi tapasztalattal rendelkezem. Kiemelten foglalkozom ingatlanberuházó, építőipari, fuvarozó valamint a gyártó cégek jogi ügyeivel. Jelenleg a Dr. Fekete Bálint Ügyvédi Iroda tulajdonosa és vezető ügyvédje vagyok.

Értékek, mottó: Ügyvédként sokszor csak akkor találkozunk egy-egy ügyféllel, amikor már megtörtént a baj. Természetes, hogy elsődlegesen az üzleti terület van a fókuszban, azonban minden vállalkozónak és vállalkozásvezetőnek elengedhetetlen egyfajta alapvető jogi tudatosság, amellyel felkészülten tud reagálni a kihívásokra. #proaktivitás!


 

Dr. Nagy Vass Norbert.jpg

 

Név: dr. Nagy-Vass Norbert
Képviselt cég: dr. Nagy-Vass Norbert egyéni ügyvéd

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Jogi szolgáltatás nyújtása adózási, (illetve ehhez kapcsolódóan ingatlan- és cégjogi) területen kis- és középvállalkozások, illetve magánszemélyek részére

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Tíz éves közigazgatási tapasztalatom jelentős részét a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve annak jogelődjeinél gyűjtöttem: 8 éven keresztül jogászként, jogtanácsosként működtem közre adóellenőrzéseknél, rendszeresen láttam el perképviseletet. Mostanra több mint 16 éves adózási és ehhez kapcsolódóan, releváns ingatlan- és cégjogi tapasztalattal (mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képesítéssel), illetve több mint 5 éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezem.

Értékek, mottó: „Ügyfélközpontúság és rugalmasság”  Ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségben végezhessük a munkánkat, folyamatosan fejlődnünk kell.
„Minden következő lépéshez szükséged van az összes lépésre, amelyet életedben addig megtettél.” (Moldova György) „A legnagyobb potenciál a fejlődésre az emberi felfogásban rejlik.” (Kim Stanley Robinson)


IMG_5276.jpg

 

Név: Gulyás Péter
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Közép- és nagyvállalatok adózási, számviteli és könyvvizsgálati feladatai, csőd- és felszámolási eljárások, generáció váltás és interim menedzsment szolgáltatások.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 20 éves könyvvizsgálati, számviteli és adózási tapasztalat nemzetközi és magyar, közép- és nagyvállalatoknál. 10 éves interim menedzsment tapasztalat és generáció váltást segítő programok kivitelezése, ESG szakértő és nemzetközi könyvvizsgálói (ACCA) minősítés.

Értékek, mottó: #businessthinking – Az ügyfeleket érteni és ismerni kell, hogy ki tudjuk őket szolgálni.
#bethechange – Az élsporthoz hasonlóan folyamatos fejlődés és gyors alkalmazkodás szükséges ahhoz, hogy a szolgáltatási színvonalat emelni tudjuk.


Horváth Erika.jpg

 

 

 

Név: Horváth Erika
Képviselt cég: SZaHo Group Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozások
határon átnyúló (osztrák-magyar) ügyletei – telephelyek és fióktelepek adózása és könyvviteli elszámolása.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Közgazdász diploma gazdálkodási és menedzsment szakon, vállalati menedzsment szakirányon, regisztrált mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon, regisztrált adótanácsadó, osztrák jog szerinti adózási- és könyvviteli tanulmányok, okleveles adószakértői képzés. Összesen több mint 17 év könyvelőirodai és multinacionális felsővezetői tapasztalat az adózás és a könyvelés területén. Több mint 8 év tapasztalat osztrák jog szerinti könyvelésben és vállalkozásvezetésben. Jelenleg a SZaHo Group Kft. ügyvezetője és szakmai vezetője.

Értékek, mottó: Szakmai pályám során folyamatosan képzem magam és a megszerzett tudást munkám során alkalmazom. Jelenleg okleveles adószakértői képzésen veszek részt, ami által tovább mélyítem a hazai és nemzetközi jogi és adózási ismereteimet, hogy ezáltal még hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám kérdéssel forduló vállalkozásokat. Vallom, hogy fontos tényező az élethosszig tartó tanulás és ez igaz a vállalkozókra és a vállalkozásokra is.
„A tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás maga az élet.”


Kiss Ibolya.jpg

 

 

 

Név: Kiss Ibolya
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Transzferár képzés és nyilvántartás, vállalati méret meghatározása elsősorban közép- és nagyvállalatok részére.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 2014 óta számos transzferár dokumentáció elkészítése, részvétel a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem több szakmai képzésén és workshopjain, valamint a Pénzügyminisztérium által szervezett Transzferár Kerekasztal szakmai találkozón.

Értékek/mottó: A transzferárazás változó világában a folyamatos fejlődés, a hazai és nemzetközi elvárások, ismeretek elsajátítása az igényes munka biztosítéka számomra.


 

Kiss Mariann.jpg

 

Név: Kiss Marianna
Képviselt cég: MASC Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok:  Bérszámfejtés és társadalombiztosítási kifizetőhelyi ügyintézés.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 30 éves tapasztalattal rendelkezem a bérszámfejtés és 15 éves tapasztalattal a társadalombiztosítás szakterületen, KKV és multinacionális környezetben is.    

Értékek, mottó: Folyamatos tanulás, kitartás, rugalmasság, csapatmunka, együttműködés, koncentráció a megoldásra – „Ahol akarat van ott út is van.”  


 

Marczali Zoltán.png

 

Név: Marczali Zoltán
Képviselt cég: MASC Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok:  Végelszámolás és felszámolás.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 34 éve vagyok jelen az adózási szakterületen.

Értékek, mottó: Az ügyfél érdekét szem előtt tartva,  de mindvégig a jogszerűség mentén haladva kell eljárni.


Papp Gábor49.jpg

 

 

 

Név: Papp Gábor
Képviselt cég: iBookr.ai Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Kis és mikró vállalkozások, egyéni vállalkozók részére.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Mérlegképes könyvelő vagyok közel 10 éve, adótanácsadó 5 éve.  Énköyvelőm.hu könyvelőirodát 3 éve vezetem.

Értékek, mottó: Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek akik nem hisznek az akadályok leküzdésében.


Papp-Vida Csilla.jpg

 

 

 

Név: Papp-Vida Csilla
Képviselt cég: Papp-Vida Csilla egyéni vállalkozás

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Szakmai tájékoztatás kis- és középvállalkozások számára.
- számviteli kérdések és tanácsadás 
- transzferár tanácsadás
- jövedelemadókkal kapcsolatos tanácsadás (társasági adó, személyi jövedelemadó)

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Adóhivatalban eltöltött 17 év szakmai tapasztalat, valamint vállalkozóként 12 év szakmai tapasztalat kis-és középvállalatok könyvvizsgálatában, számviteli tanácsadásban, cégértékelésben, transzferár képzésben és nyilvántartásban, illetve transzferár politika kidolgozásában középvállalkozásoknak. 

Értékek, mottó: “Felelősnek lenni nem csak annyit jelent, hogy te magad megteszed a szükséges intézkedéseket, hanem hogy figyelsz rá, hogy mindenki más is ezt tegye.” (Ada Lovelace angol matematikus)


Potyondiné Fenyő Zsuzsanna.jpg

 

 

 

Név: Potyondiné Fenyő Zsuzsanna
Képviselt cég: MELECS EWS GmbH Magyarországi Fióktelepe
                       MELECS Immobilien GmbH Magyarországi Fióktelepe

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Középvállalatok, nagyvállalatok részére – pénzügyi, számviteli, adózási és controlling terület.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: BGE közgazdász, BCE vámlogisztikai szakközgazdász, adótanácsadó, okleveles forgalmiadó szakértő, vámjogi szakértői hatósági képzés, mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon, coach szemléletű vezető, BME közgazdásztanári képzés. Philips, Liteon, Melecs cégeknél több mint 25 év nemzetközi tapasztalat, több mint 15 év vezetői tapasztalat. 

Értékek, mottó: Célom a szakmai ismeretek széles palettájának megismerése volt, ezért többféle kapcsolódó területen képeztem magam. Ez segített a pályámon és a kifogyhatatlan tudásvágy és kiváncsiság garantálta a folyamatos fejlődésemet. Természetesen az általam megismert területen tudok leginkább segíteni, ez pedig a közép és nagyvállalati terület. Jelenleg a BME közgazdásztanári mesterképzésén veszek részt, hogy ezt a tudást át tudjam majd adni az érdeklődőknek (diákoknak vagy felnőtteknek) a jövőben.


Szabados Éva.jpg

 

 

 

Név: Szabados Éva
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Szakmai álláspontok kialakítása adózási kérdésekben főként közép- és nagyvállalatok részére. Kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények értelmezése mind a társasági adó, mind a személyi jövedelemadó tükrében. Az általános forgalmi adó területén segítség a speciális ingatlan ügyletekben, a nemzetközi láncügyletek helyes alkalmazásában.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Okl. nemzetköziadó-szakértőként több közép- és nagyvállalat nemzetközi ügyleteinek tanácsadása, adóügyi átvilágításokban részvétel, képviselet adóhatósági ellenőrzések során. 2022 óta, mint Igazgató az Adóüzletág vezetése. Előadások tartása az adóváltozásokról gazdasági vezetők részére. 2015 óta MOKLASZ tagság.

Értékek, mottó: Adózás területén szerzett tapasztalatom, szakmai ismereteim révén értékes szolgáltatás nyújtása, útba igazítás a folyamatosan változó adózási jogszabályok között.


Szilai László.jpg

 

 

 

Név: Szilai László
Képviselt cég: EDUTAX Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Általános forgalmi adózás (ezen belül ingatlanok adózása), számvitel, cégértékelés; elsősorban a kis- és középvállalkozások működésében, adózásukban, számviteli kérdéseiben szerzett tapasztalatok alapján e célközönséget tekintem lehetséges területnek. 

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 
• 8 év könyvelési gyakorlat, önálló könyvvezetés, évzárás, bevallások összeállítása
• adótanácsadói feladatok menedzselése: mind az eseti kérdésekben, mind összetett ügyekben
• kiemelt adózási terület 2014. óta az általános forgalmi adó 
• cégértékelésben szerzett több mint tízéves tapasztalat
• controlling feladatok ellátása, működtetése, vállalati tervezés közel két évtizedes tapasztalattal
• könyvvizsgálatokban közreműködés, mint audit manager húsz éves tapasztalattal 

Értékek, mottó: A számviteli beszámoló egy tükör. Ha nem tetszik, amit a tükörben látunk, nem feltétlenül a tükör hibája.

Tegye fel kérdését Ön is űrlapunkon keresztül! 
Tovább az űrlap kitöltéséhez »»

Question?

Answer


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png