A szakmai gyakorlati oktatást érintő tájékoztatás 2020.11.11.

A szakmai gyakorlati oktatásról szóló információ tájékoztató jellegű, a vonatkozó rendelet megjelenéséig iránymutatásként szolgálhat.

A szakmai gyakorlati oktatást tanműhelyben, illetve gazdasági környezetben javasolt megszervezni, Iehetőség szerint heti tömbösítésben, kis létszámú csoportokban.

A jelenlétet nem igénylő szakmai gyakorlati oktatást on-line módon javasolt megszervezni.

A kis létszámú jelenléti képzés és a szakmai vizsgák esetében az egészség megőrzését célzó intézkedések, jogszabályok, kiadott útmutatások, irányelvek betartása továbbra is mindenki számára kötelező lesz. Ez magában foglalja a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését, valamint a szájat és az orrot eltakaró eszköz (továbbiakban: maszk) használatára vonatkozó szabályok betartását.  Egyéni védőeszköz viselése kötelező.

A csoportokat úgy javasolt megszervezni, hogy a tanműhelyben a 1,5 méteres védőtávolság, vagy a tanulók felépítménnyel való fizikai elválasztása biztosított legyen. A tanulócsoportok egymástól elkülönítve használják a szociális helyiségeket, és az étkezőt.

A jelenléti foglalkozásokat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja.

A tanuló duális partnernél folyó szakmai gyakorlati oktatása igazodik a vállalati munkaidőhöz és a feladatellátás jellegéhez. A vállalat munkarendjében bekövetkező változáshoz a gyakorlati oktatása idejére a tanuló is igazodik.

Az egyedi miniszteri határozat letölthető ITT!

 

publikálva: 2020.11.11.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png