Szavazás a székházfelújításról, alapszabály-módosítás, díjak a küldöttgyűlésen

Megtartotta év végi küldöttgyűlését a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen adták át a kamarai díjakat, elismeréseket.

 

Küldöttgyűlést tartott december 8-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szervezet győri székházában. A küldöttek beszámolót hallgattak meg a székház energetikai korszerűsítési munkálatairól, elfogadták a 2023-as költségvetési terveket, és több helyen is módosították szervezet alapszabályát. A rendezvényen átadták a kamara elismeréseit a régió gazdaságában kiemelkedően teljesítő vállalkozóknak és cégeknek.
Még az Innovációs és Technológiai Minisztérium írt ki pályázatot a kamarák számára, melynek keretében támogatást kaphattak székházaik rekonstrukciójára. A megyei kamara az országban elsőként kezdte meg az összességében mintegy 550 millió forintos beruházás megvalósítását, amelyről Tompa Krisztián általános titkárhelyettes számolt be a küldöttgyűlésen. Elmondta: az átfogó energetikai korszerűsítés ütemterv szerint halad, azonban az árak emelkedése miatt többletforrás biztosítására van szükség. A küldöttek megszavazták az eredeti költségvetés 47,6 millió forinttal történő kiegészítését. Pintér-Péntek Imre kamarai elnök hozzáfűzte: a beruházásnak köszönhetően a jövő évben az épület fenntartására, üzemeltetésére használt energiamennyiség 66 százalékkal csökken, amely mind költségvetési mind környezetvédelmi szempontból komoly előrelépés.
Ezt követően a megjelentek elfogadták a megyei kamara és a nonprofit kft. 2023-as költségvetési terveit. A szervezet alapszabályának módosításáról szóló napirendet Molnár Albert Győr térségi elnök terjesztette elő szavazásra. A küldöttek elé kerülő anyag alapos előkészítő munka és többfordulós egyeztetés során állt össze, a fejezetekről külön szavaztak a résztvevők. Az előterjesztés a kamarának, mint saját önkormányzatisággal rendelkező szervezetnek a működését érintő, jórészt technikai, eljárási módosítási kezdeményezéseket tartalmazott. A küldöttgyűlés egy módosító indítvány befogadásával elfogadta a javasolt változtatásokat.

A rendezvény végén került sor a kamarai díjak átadására. Az Ipari Tagozati Munkáért Díjat Bécsi Zoltán, a Kereskedelmi Tagozati Munkáért Díjat Lendvay Patrik, a Kézműipari Tagozati Munkáért Díjat Tóth Marietta Ildikó, a Szolgáltatási Tagozati Munkáért Díjat Fábián György, a Győri Térségi Munkáért Díjat Molnár Imre, a Mosonmagyaróvári Térségi Munkáért Díjat Tuba Szabolcs, a Fertő-Rábaközi Térségi Munkáért Díjat Polák Péter vehette át.
Az elnökség szakképzési díjat adományozott mikro- és kisvállalati kategóriában a PANNON TOOLS Kft., közép- és nagyvállalati kategóriában pedig a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. részére.
A küldöttgyűlésen köszöntötték az alapításuk 35., 40. és 70. évfordulóját ünneplő tagvállalkozásokat is. Oklevelet vehetett át a 35 éve vállalkozó Pintér Fábiánné, Kugler László, Bencsik Zoltán, Horváth Lóránt, Pénzes László, Hofer András Józsefné, és Kleizer Lászlóné, a 35 éve működő Raiffeisen Bank Zrt., a Bázis H & S Elektronikai, Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. A 40. jubileum alkalmából köszöntötték Pintér Tibor Istvánt, Király Jánost, Bacsák Károlynét, Sebestyén Tibor Istvánt, Borbély Jánost, Dr. Rácz Sándort és a Digitáltechnika Információ Technika Kft.-t.  A Téti Építőipari és Szolgáltató Kft. alapításának 70. évfordulóján vehette át az oklevelet.
A Kiváló Kamarai Munkáért Ezüstérmet a munkaszervezetben végzett 25 éves, magas színvonalú tevékenységéért Pális Ferenc szakképzési stratégiai koordinátor kapta.

Tekintse meg az esemény készült fotókat képgalériánkban!
Fotók: Krizsán Csaba

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png