Széchenyi Kártya hitelszerződések meghosszabbítva, fizetési moratórium!

A veszélyhelyzet fennállása alatt lejáró hitelszerződések 2020.12.31-éig meghosszabbodnak.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Kormány 47/2020. (III. 18.) számú „a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről” c. Korm. rendelete.

A Kormányrendelet alapján a 2020. március 18. napján 24 órakor fennálló, azaz ezen időpontig nem lejárt, már folyósított kölcsön-, illetve hitelszerződések vonatkozásában az adós a veszélyhelyzet fennállása alatt a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap (a továbbiakban: fizetési moratórium). A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart.

A Kormányrendelet a jelen állás szerint a Széchenyi Kártya Program keretében megkötött (fentiek szerint nem lejárt, már folyósított) hitelszerződésekre vonatkozik, azaz

a veszélyhelyzet fennállása alatt lejáró szerződések 2020.12.31-éig meghosszabbodnak és

– a veszélyhelyzet fennállása alatt esedékessé váló tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségek teljesítésére az adós 2020. december 31-éig  fizetési moratóriumot kap.

Az érdeklődő ügyfelek hitelszerződésével kapcsolatos konkrét kérdésekre az adott vállalkozást finanszírozó hitelintézet tud részletes tájékoztatást adni.

www.kavosz.hu

Magyar Közlöny

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png