Széchenyi Open Art Night – monumentális művészeti tárlat

Május 7-én kezdődik az egyedülálló művészeti kezdeményezés, amely az egyetem, az egyházmegye és kamaránk közös ajándéka a városnak. 

Művészet három monumentális homlokzaton.
750 alkotás 7 hónapon át, 7 különböző tematikával.
Ez a Széchenyi Open Art Night. 

Győr idén ünnepli szabad királyi várossá válásának 750. évfordulóját. A jubileum ünnep a Győrben élők, dolgozók és tanulók, a város szülöttei, nagy múltú intézményei és szervezetei számára egyaránt. 

Három győri intézmény, a Széchenyi István Egyetem, a Győri Egyházmegye és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együtt köszönti a 750 éves Győrt.  E három, Győrrel együtt élő, Győrben és Győrért munkálkodó intézmény közös ajándékkal köszönti a várost és az itt élőket. Az egyetem, az egyházmegye és a kamara összefogásából nyílhat meg 2021. május 7-én, pénteken 20.30-kor a nagyszabású, a város történelmi értékeit, művészeti, kulturális és szakrális kincseit, gazdaságtörténeti emlékeit bemutató kiállítás, a Széchenyi Open Art Night.  

Három helyszínen tekinthető majd meg a tárlat. Május 7-től a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusa és a Bécsi kapu téri Karmelita templom homlokzatán, majd várhatóan május 21-től a "vízügyi palota" homlokzatán is. Minden nap sötétedéstől kezdődően két órán át a város értékeit bemutató vetítés tölti meg élettel az épületek csupasz falait az év végéig, 7 hónapon át.

A kiállítás péntektől tekinthető meg, május 7-én, 20:30-kor kezdődik a vetítés. A járványhelyzethez igazított, rendhagyó megnyitó után – amelyen a város és a tárlat 3 főszervező intézményének képviselője köszönti a győrieket – a szakrális kincseket mutatják be elsőként a Széchenyi Open Art Night programjában. A vallási témájú tárlatot a következő hónapokban többek között történelmi, művészeti, ipartörténeti bemutató követi majd.

Tervezett tematikák:

  • Győr Európa palettáján – Győr a nemzetközi festők palettáján
  • Ipar és képzőművészet – Az ipar formatervezés aranykora
  • Győr ipartörténete fotókon és festményeken
  • Egy város száz arca – Ismert emberek, akik tettek a régióért, egyházi, oktatási, gazdasági személyek
  • A művészet ereje – Tánc, zene, színház Győrben 
  • Feltámadás – Győr szakrális értékei, tárgyak, épületek
  • HungART köszönti Győrt – Magyar kortárs "elismert művészek" 750-es tárlata
  • A mobilitás győri története 

Ami nappal fehér vászon, az éjjel színes csodavilág! 

A Széchenyi Open Art Night a Széchenyi István Egyetem, a Győri Egyházmegye és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ajándéka a városnak. 

 

A programot bemutató 2021. május 5-ei sajtótájékoztató fotóit képgalériánkban megtekinthetik. 

A tárlatot május 7-én "megnyitó" kisfilm ITT tekinthető meg. 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök