Szorosabb együttműködés a győri egyetem és a Magyar Közút között

Magasabb szintre emelte együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: az oktatás mellett más projektek terén is partnerek lesznek.

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A partnerség elsődleges célja elősegíteni az egyetemi-vállalati együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési projektek meghatározását és kidolgozását, valamint különböző oktatási és képzési együttműködések kialakítását, továbbfejlesztését.
„Nagyon fontos számukra a szakmai utánpótlás, jól képzett mérnökökre, jogászokra, közgazdászokra, informatikusokra van szükségünk. Az oktatási együttműködés mellett azonban közös projektek, pályázatok megvalósítását is tervezzük, de egymás erőforrásait is kölcsönösen ki tudjuk használni, elsősorban a labortevékenységek tekintetében” – osztotta meg az együttműködés részleteit Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. „Köszönjük a partnerséget, hiszen annak a Széchenyi István Egyetem és a Közút számára is számos hozadéka van, amely új fejlődési lehetőségeket nyitnak meg előttünk” – mondta.
Dr. Borsos Attila, az egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának tudományos dékánhelyettese kifejtette: az oktatás terén több évtizedes a két fél együttműködése. „Hallgatóink körében rendkívül népszerű foglalkoztató a Magyar Közút Zrt., ezért többen már szakmai gyakorlatukat is ott töltik, később pedig a munkatársak sorába kerülnek” – mondta, majd hozzátette: közülük sokan újra visszatérnek az egyetemre, mesterképzésre. A meglévő együttműködések között említette az ösztöndíjprogramot és a duális képzést. Kiemelte, hogy a már működő útügyi szakmérnöki képzés mellett szeptembertől közúti szakemberképzést is indítanak. A dékánhelyettes megerősítette, hogy a két fél magasabb szintre emeli együttműködését, és az oktatás mellett a kutatás, a labortevékenységek és közös projektek terén is partnerek lesznek.

Az együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt kancellár és dr. Baranyi Péter Zoltán rektor, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató látta el kézjegyével.

 

A nyitóképen az ünnepélyes aláírás résztvevői. Fotó: Májer Csaba József

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png